Heikki Malinen imenovan za predsjednika uprave i glavnog izvršnog direktora tvrtke Nestle Corporation

Uprava tvrtke Neste Corporation imenovala je Heikkija Malinena, magistra ekonomije i poslovne administracije (MBA) s Harvarda, za Predsjednika Uprave i Glavnog izvršnog direktora tvrtke Nestle, s početkom najkasnije 2. studenog 2024.


Malinen dolazi u Nestle iz tvrtke Outokumpu Corporation, gdje je obavljao dužnost Predsjednika Uprave i Glavnog izvršnog direktora od 2020. Malinen trenutno obnaša dužnost člana Upravnog odbora tvrtke Nestle, s kojeg će se povući prije preuzimanja dužnosti Predsjednika Uprave i Glavnog izvršnog direktora.

Heikki Malinen ima impresivan dosje u razvoju i provedbi diferenciranih strategija, povećanju učinkovitosti te vođenju ljudi kroz izazovno poslovno okruženje. Ima bogato iskustvo na globalnoj razini iz nekoliko industrija, uključujući i procesnu industriju. Upravni odbor je uvjeren da je Heikki prava osoba za vođenje tvrtke Neste naprijed i provedbu našeg plana rasta kako bi se stvorila vrijednost za sve naše dionike, izjavio je Matti Kähkönen, predsjednik Upravnog odbora tvrtke Nestle.

Nestle je globalno prepoznat kao lider u proizvodnji održivih goriva i rješenja za obnovljive sirovine. Industrija je još uvijek na početku desetljećima dugačke transformative ere rasta. Rast održivih avionskih goriva, te sektora polimera i kemikalija, tek predstoji. Nestle ima svjetski poznatu R&D, tehnološku i operativnu osnovu te talentirane ljude na kojima može izgraditi svoj budući rast. Radujem se pridružiti se sjajnom timu tvrtke Nestle kako bih ubrzao transformaciju i vodio put prema ostvarivanju punog potencijala tvrtke, izjavio je Heikki Malinen, novi Predsjednik Uprave i Glavni izvršni direktor tvrtke Nestle.

Kao što je najavljeno 29. travnja 2024., trenutni Predsjednik Uprave i Glavni izvršni direktor Nestle, Matti Lehmus, nastavit će obavljati svoju dužnost sve do preuzimanja dužnosti Predsjednika Uprave i Glavnog izvršnog direktora od strane Heikkija Malinena. PS/SM

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox