HGK iznenađena poskupljenjem oglasa u Narodnim novinama

Hrvatska gospodarska komora iznenađena je i upitnom smatra opravdanost višestrukog poskupljenja oglasa koje trgovačka društva po zakonskoj obvezi objavljuju u Narodnim novinama prilikom registracije ili promjene statusa u registru, priopćila je danas HGK.

 

Hrvatska gospodarska komora navodi da je primila više prigovora trgovačkih društava vezano uz višestruko poskupljenje usluge objave oglasa na oglasnim stranicama Narodnih novina i to vezano uz postupak registracije trgovačkog društva i brisanja iz registra, ali i svih statusnih promjena koje se upisuju u registru.

HGK je iznenađena činjenicom da je u uvjetima gospodarske krize i brojnih problema s kojima se suočavaju gospodarski subjekti, od 1. kolovoza 2011. došlo do tako znatnog povećanja cijena oglasa za koje postoji zakonska obveza objave u Narodnim novinama, navodi se u priopćenju.

Cijene objave navedenih oglasa višestruko su veće od sudske pristojbe koja se plaća u postupcima kod trgovačkih sudova u registarskim predmetima te će predstavljati još jedan financijski teret za gospodarstvo, ističe HGK. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox