Hillary Clinton se povlači iz politike

Američka državna tajnica Hillary Clinton objavila je da se kani posvetiti privatnom životu nakon isteka prvog mandata predsjednika Baracka Obame, rekavši kako je "sada vrijeme da uskoče drugi".

Dala sam doprinos. Zahvalna sam što sam imala priliku služiti, ali sad je vrijeme da uskoče drugi, izjavila je Clintona za NBC News. Također je naglasila da se neće kandidirati na predsjedničkim izborima 2016.

U intervjuu za NBC-jevu emisiju "Today" Clinton je na pitanje hoće li se ikad više kandidirati za predsjednicu, rekla kratko: Neću, neću. Velika mi je čast što mogu služiti svojoj domovini, rekla je. Veoma sam staromodna. Osjećam da sam svoj doprinos dala. Trudila sam se najviše što sam mogla, ali sad želim isprobati neke druge stvari. Želim se vratiti pisanju i možda predavanju, radu sa ženama i djevojkama diljem svijeta. Ljudi će morati "pričekati da vide" što će Clinton iduće poduzeti, dodala je.

Hillary Clinton već je prije jasno rekla da želi ostati državna tajnica do kraja Obamina sadašnjeg mandata i da će onda otići. Vjeruje se da se ni predstojnik ureda predsjednika Bill Daley neće vratiti na to radno mjesto osvoji li Obama još jedan mandat.

Navodno je za odlazak bio spreman i ministar financija Timothy Geithner, ali su ga nagovorili da ostane još jednu godinu. (Hina/jk)

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox