Hilton Imperial Dubrovnik otvara svoja vrata nakon obnove

Nakon petomjesečne obnove hotel je primio prve goste u novom ruhu.


Izgrađen davne 1897. godine jedan je od prepoznatljivih obilježja Grada čija je izgradnja tada revolucionarizirala turizam u Hrvatskoj i podigla ga na svjetsku razinu. Obnovom prostora recepcije, svih smještajnih jedinica i Executive loungea ovoj je prepoznatljivoj palači udahnut novi sjaj, a njezin šarm starog glamura i dalje osvaja na prvi pogled.

Prilikom kreiranja novog izgleda hotela dizajneri su slijedili tri glavne misli vodilje: Imperijalova bogata i slavna prošlost, Hiltonovi najviši standardi te moderna očekivanja današnjih gostiju. Broj soba i apartmana se povećao na 149, prostrani novouređeni Executive lounge se smjestio u prizemlju, a prostor recepcije, zamišljen kao svojevrstan uvod i sažetak cijelog izgleda i duha obnove,  u trenutku očarava svakoga tko kroči u hotel. Fascinacija se nastavlja pogledom na preuređeni hotelski bar novog imena The Imperial Bar and Lounge koje sjajno opisuje njegov elegantni interijer.

Generalni direktor  hotela Mario Matković rekao je: „Hilton Imperial je kulturno dobro ovog grada koji se zbog svoje veličanstvene fasade često pojavljuje na slikama turista. Sačuvali smo prepoznatljiv vanjski izgled hotela dok smo obnovili unutrašnjost kako bismo oživjeli imperijalnu povijest hotela. Otvorenjem hotela nastavljamo tradiciju dugu 120 godina pružanja prvoklasne usluge postojećim i budućim gostima.

Za projekt renovacije angažiran je londonski studio bogatog međunarodnog portfolija Goddard Littlefair, a korišteni su samo najkvalitetniji materijali pa su tako parketi, namještaj i rasvjeta hrvatski proizvodi, a djela hrvatskih umjetnika ukrašavaju zidove. Novi interijer je baš ono što jedan znameniti hotel sa stoljetnom baštinom treba biti: luksuzan, udoban, čaroban, glamurozan, a opet tako pristupačan i usklađen s najnovijim tehnološkim dostignućima. Pridodajmo tome i Hiltonovo srce, njegove sjajne zaposlenike, koji znaju da su baš oni duša hotela i koji svaku svoju uslugu, u skladu s Hiltonovim visokim standardima, prilagođavaju gostu.

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox