Hoće li napokon stići plaće: Radnici Dalmacijavina opet u štrajku

Radnici Dalmacijavina, ukupno njih 430, od danas su ponovno u štrajku zbog neisplate plaća, doznaje se od sindikalnog čelnika Lukice Bucata.


Iako su do sada u nekoliko navrata radnici i njihovi sindikalni čelnici upozoravali na svoj teški status zbog neisplata plaća do sada im se situacija nije puno izmijenila.

Polovicu plaće od veljače još nismo dobili, a danas je lipanj, i to sve unatoč tome što nam je na posljednjem sastanku potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Petar Čobanković obećao isplatiti mjesečna primanja za ožujak. Iselili su nas iz pogona u Trajektnoj luci i tako smo ispunili sve što je od nas Agencija za upravljanje državnom imovinom tražila, kazao je Bucat.

Radnici su zabrinuti i zato što ne stižu ponude za kupnju dionica Dalmacijavina, pa najavljuju da će se, ako im do petka ne stigne ni plaća niti ijedna ponuda za kupnju dionica, vratiti u Trajektnu luku. Dodaju da su "spremni na sve i na borbu do kraja dok im se ne ispune zahtjevi jer su umorni od lažnih obećanja". (Hina/SJ)

 

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox