Holder upozorava na opasnost nakon Bin Ladenove smrti

Glavni državni odvjetnik SAD-a Eric Holder u utorak je upozorio da Amerikanci i službe sigurnosti ne mogu postati spokojni nakon smrti čelnika Al Kaide Osame bin Ladena jer ona može izazvati osvetničke napade.

 

Ne možemo biti samozadovoljni, borba je još daleko od kraja - rekao je Holder, referirajući se na borbu protiv terorizma, pravosudnom odboru Predstavničkog doma tijekom iznošenja godišnjeg izvješća.

Upravo jučer sam tužiteljima u pravosuđu i službama sigurnosti da imaju na umu da bi Bin Ladenova smrt mogla rezultirati osvetničkim akcijama u Sjedinjenim Državama ili protiv naših interesa u inozemstvu - rekao je Holder.

Holder je govoreći pred Odborom za pravosuđe američkog Predstavničkog doma branio i zakonitost američke opercije u Pakistanu koja je rezultirala smrću Osame bin Ladena.

Akcija je bila zakonita, legitimna i primjerena u svakom pogledu. Ljudi, odgovorni za tu akciju, kako oni koji su planirali i donijeli odluku tako i oni koji su je izvršili, obavili su to, po mom mišljenju, vrlo dobro - istaknuo je Holder. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox