Honda povlači 200 000 automobila

Japanska Honda je najavila da će povući sa svjetskog tržišta približno 200 tisuća putničkih vozila, od čega 6.800 u Europi, navodeći kao razlog neispravne dijelove motora.

 

Japanski proizvođač vozila takvu je odluku donio nakon što je primio 63 pritužbi klijenata u Japanu u vezi lošeg funkcioniranja motora koje proizlazi iz određenih nedostataka kod dijelova. No, u tvrtki ističu kako ni u jednom slučaju te neispravnosti nisu prouzročile nesreću. Honda će zamijeniti dijelove koji mogu izazivati probleme u radu sustava hlađenja motora te u konačnici dovesti do prekida njegova rada, objavila je tvrtka.

Samo u Japanu, Honda će povući s tržišta više od 50 tisuća vozila tri modela - Stream, Civic i Crossroad - koji su proizvedeni u domaćim pogonima u razdoblju od srpnja 2008. do srpnja 2010., kaže se u priopćenju. "Globalno ima približno 200 tisuća automobila sa sličnim problemima, uključujući 50.122 u Japanu", kazao je glasnogovornik Honde. Dodao je je da će oko 100 tisuća vozila biti povučeno u Južnoj Americi i 6.800 u Europi, a ostatak s područja Bliskog istoka i Afrike, dok se opoziv ne odnosi na tržišta u Sjevernoj Americi. (Hina/mš)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox