Hotel Picok dobio nagradu za najbolji team building program

Savez za energetiku Zagreba dodijelio je prestižne godišnje nagrade za kreativne i inovativne programe u turizmu CBTour 2013., s posebnim naglaskom na održivi razvoj, a koja se povodom Svjetskog dana turizma dodijelila četvrtu godinu za redom u ukupno 9 kategorija.

Na ovogodišnji natječaj za dodjelu nagrade CBTour pristigla je 161 prijava iz cijele Hrvatske. U utrci za nagradu nalazilo se 40 turističkih projekata. Kao i u protekle tri godine, Savez za energetiku Zagreba poseban naglasak, osim na izrazitu kreativnost i inovativnost projekata, stavlja na održivi razvoj. Ove godine poseban fokus prilikom evaluacije pristiglih projekata bio je stavljen, osim na zaštitu voda i na energetsku učinkovitost te korištenje obnovljivih izvora energije u turističkoj infrastrukturi.

Hotel Picok dobio je nagradu za najbolji team building program hrvatskog poslovnog turizma 2013.

 

Smješten je u gradu Đurđevcu, u podravskoj nizini. Zanimljivo ime Hotel je dobio po Legendi o Picokima, događaju iz 16. stoljeća, točnije 1552. god kada se domišljatost i hrabrost Đurđevčana u dugotrajnoj borbi protiv turskog nasilnika Ulama-bega isplatila jer su iz topa na njih ispalili pjetlića, picoka. Smještajni kapacitet je 200 kreveta, sve su sobe klimatizirane i opremljene TV i satelitskim prijemnikom, telefonom s direktnom linijom, wirelles internetom, sefom i mini barom s bogatom ponudom pića. Stari podravski štih pomiješan s modernim pristupom i kvalitetom oduševiti će i najzahtjevnije goste. Posjetitelji mogu "okusiti" povijest kroz niz osmišljenih jelovnika, pa se tako veliki dio gastronomske ponude temelji na starim receptima podravskih domaćica. Raspolažu s tri prostora za održavanje kongresa, seminara, team buildinga, workshopova ili radnih sastanaka, kao i s kompletnom potrebnom audio-video opremom. Kongresna dvorana „Sveti Juraj“ veličinom odgovara organizaciji evenata do 250 osoba. Dvorana „Taverna“ može primiti do 100 osoba, a posebno uređena „Lovačka soba“ idealna je za manje grupe do 30 osoba.

Wellness Hotela Picok jedinstvena je oaza mira i relaksacije usred Podravine, nudi Vam bijeg od svakodnevnog stresnog i užurbanog života. Na izboru  je nekoliko vrsta sauna (finska, turska, infracrvena), masaža, tretmani preparatima Murad, tretmani aparatima… Đurđevački kraj osobito se ističe kulturnim sadržajima i nedirnutom prirodom poput prirodnog rezervata Đurđevački peski, ujedno nazvani "Hrvatska Sahara".

 

Uz sam Hotel nalazi se utvrda „Stari grad“, s bogatom donacijom Ivana Lackovića Croate, tzv. „hrvatski Louvre“. U blizini Hotela su i izletišta smještena na samoj rijeci Dravi gdje se za goste mogu pripremiti razna sportska natjecanja, team building i slični događaji s kompletnom gastro ponudom. Rijeka Drava ponuda je koju izdvajamo iz raznovrsnih aranžmana pripremljenih za goste Hotela Picok u Đurđevcu, a posebno stari pritok rijeke Drave, rijetko mjesto potpunog mira i tišine u nedirnutome dijelu svijeta, koji svakom gostu pruža neopisiv osjećaj spokoja i oduševljenja. Hotel je idealan za pripreme sportaša i sportskih klubova. Raspolažu s profesionalno opremljenom teretanom, manjim dvoranama za borilačke sportove, a u neposrednoj blizini Hotela nalazi se nogometni teren, tenis tereni, velika sportska dvorana i brojne biciklističke staze. PS/S.P.

 

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox