Hoto grupa: Stanove ćemo prodati u nadolazećem razdoblju

Hoto grupa redovito namiruje sve obveze prema partnerima pa tako i spomenutoj tvrtki Tehnika d.d. U ovome trenutku Hoto grupa izmirila je 80 posto ukupne vrijednosti ugovora sklopljenih s izvođačima radova i partnerima na Centru Cvjetni, stoji u priopćenju Hoto grupe povodom napisa o navodnim dugovima prema izvođačima na projektu Centar Cvjetni.

Ostatak vrijednosti sklopljenih ugovora s izvođačima bit će isplaćen nakon okončanog obračuna i primopredaje svih završenih poslova i to prema redovitim obračunskim fazama, navode u Hoto grupi.

Podmirivanje financijskih obveza

 Aktivne komercijalne cjeline u sklopu Centra Cvjetni, a to su garaža i trgovački centar, funkcioniraju bez poteškoća i generiraju značajna financijska sredstva. Hoto grupa je iz redovnog poslovanja trgovačkog centra za samo osam mjeseci prijevremeno isplatila kredite u iznosu 2,2 milijuna eura, što potvrđuje činjenicu da se financijske obaveze Hoto grupa d.o.o. u cijelosti mogu servisirati samo iz funkcioniranja trgovačkog centra i poslovanja garaže, poručili su iz Hoto grupe.

Dalje se navodi: S obzirom da je tehnički pregled rezidencijalnog dijela građevine u tijeku tek po njegovom uspješnom okončanju i dobivanju uporabne dozvole intenzivirat ćemo prodaju stambenih jedinica. Iako praktički službeno nismo niti počeli prodavati stanove jer smo čekali tehnički pregled i uporabnu dozvolu na zahtjev iznimno zainteresiranih kupaca već i prije službenog početka prodaje ostvarili smo prodaju stambenih jedinica u ukupnoj vrijednosti od 7,8 milijuna eura s uključenim PDV-om, pri čemu prosječna cijena jednog metra kvadratnog iznosi 7.228 eura s uključenim PDV-om. Zbog velike potražnje stanova i više od 100 predbilježenih kupaca naša su očekivanja da će ostatak stambenih jedinica biti prodan u neposredno nadolazećem razdoblju. Vrijednost preostalih stambenih jedinica prelazi 30 milijuna eura.

Prihodi veći od 100 milijuna kuna

Kada su u pitanju povezana društva, kao što se navodi, Hoto kuće d.o.o., prava istina je da je to društvo prodalo svih 569 stambenih jedinica pri čemu je od prodaje istih samo tijekom 2010. godine ostvaren prihod od 7,6 milijuna eura, što je sve razvidno iz financijskog izvješća ovog društva.

Kako se na projektu Centar Cvjetni radi o projektnom realiziranju, činjenica je da do travnja ove godine nismo bili u mogućnosti objekt staviti u funkciju. Stoga smo prihode od funkcioniranja trgovačkog centra i garaže počeli ostvarivati tek od travnja ove godine. S ponosom ustvrđujemo da će Hoto grupa ovu poslovnu godinu završiti s prihodima preko 100 milijuna kuna. (PS/JK)

 

 

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox