Hoto grupi prijeti ovrha, Horvatinčić duguje milijune eura

Poslovno carstvo poduzetnika Tome Horvatinčića na klimavim je nogama zbog sve većeg financijskog tereta , doznaje Jutarnji list, a Hoto grupi prijeti ovrha zbog dugova graditeljima centra Cvjetno.

Tvrtka Tector, izvođač radova na staklenom pročelju Cvjetnog i na uređenju H&M-a dostavila je sudu prijedlog za privremenu mjeru zabrane raspolaganja svim nekretninama jer im nije plaćeno 2,7 milijuna kuna za izvedene radove. Sud je zasad odbio njihov prijedlog pa su se žalili drugostupanjskom Trgovačkom sudu i u gruntovnici stavili plombu na sve nekretnine.

Duguju i Tehnici

Pravni zastupnici Tectora odlučili su se na taj korak nakon što im Hoto grupa ni nakon više dopisa nije isplatila novac za materijal i radove, a obustavili su i daljnje radove jer je  vrijednost ukupnog posla trebala biti veća od 6 milijuna kuna.

I Tehnika, glavni izvođač radova na centru Cvjetni ima nepodmirenih dogovanja Hoto grupe i to u vrijednosti od 19 milijuna eura.

Hoto vile podbacile

Ni prodaja luksuznih stanova u sklopu kompleksa Cvjetno ne ide baš najbolje. Prosječna cijena kvadrata iznosi od 5 do 6 tisuća eura, a prosječna veličina iznosi oko sto kvadrata, što znači da bi prodajom svih stanova Horvatinčić mogao zaraditi najviše 30 milijuna eura, dovoljno tek za podmirenje dugovanja.

U Hoto grupi priznaju da su dužni, ali u tome ne vide ništa neobično te napominju kako nisu pred ovrhom. Prijedlog za ovrhom je odbijen, a Tectoru je isplaćeno 80 posto dugovanja. Ostatak njihove reakcije možete pročitati ovdje.

Iz Horvatinčićevih poslovnih knjiga, s druge strane, vidljivo je da posluju s gubitkom koji je na kraju prošle godine iznosio 15,3 milijuna eura.

Osim što prodaja vila ne ide po planu, ni posjećenost trgovina u centru nije najbolja te se zakupci žale da posjetitelji rijetko uopće ulaze u njihove trgovine. S profitom posluje jedino švedski div H&M. (jh)

 

 

Izvor: Jutarnji list, 30. studeni 2011.
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox