HP Inc. predstavio Elite x3 jedinstveni uređaj koji spaja phablet, laptop i stolno računalo

Tvrtka HP Inc. predstavila je rješenje koje će revolucionirati mobilno računalno iskustvo.Riječ je o novom svestranom mobilnom ekosustavu, premijerno prikazanom na nedavnom Mobile World Congressu u Barceloni, koje će pogoniti sljedeću generaciju računalstva.

Mobilni telefon HP Elite x3s OS-omWindows 10 mobile na jednom jedinom uređaju spaja phablet te prijenosno i stolno računalo, omogučujući pritom nesmetanu uporabu ključnih aplikacija sa spomenutih uređaja.

Današnji zaposlenik očekuje drugačiji stil računalstva, no prisiljen je pouzdati se u niz različitih tehnologija i uređaja kako bi obavio svoj posao. Zahvaljujući telefonu Elite x3, snažnim distribucijskim partnerima i najnovijim dostignućima kompanija Microsoft, Qualcomm Technologies Inc. i Salesforce, HP je ponudio sljedeću generaciju računalstva u kojoj se u jednom uređaju susreću mobilnost i produktivnost osobnog računala.

„OS Windows 10 je osmišljen za nešto osobnije računalstvo, što znači da su vaša iskustva, sadržaji i podaci neprekidno uz vas, da su mobilni“, objasnio je Satya Nadella, glavni izvršni direktor kompanije Microsoft. „Zajedno s našim partnerima, uključujući kompanije HP, Qualcommi Salesforce, našim korisnicima nastojimo omogućiti da budu produktivni gdjegod se nalazili. Na taj način provodimo u praksu našu misiju, čiji je cilj osnažiti svaku osobu i organizaciju na planetu kako bi postigli što više.“

„Novi procesor kompanije Qualcomm zajedno s HP-ovim predvodništvom u segmentu komercijalnih računala pridonose izgradnji budućnosti računalstva“, istaknuo je Steve Mollenkopf, glavni izvršni direktor kompanije Qualcomm Incorporated. „HP-ova inovativna uporaba procesora Snapdragon 820 s LTE-om koristi snažne performanse i nisku energetsku potrošnju procesora kako bi se omogućilo iskustvo osobnog računalstva na phabletu HP Elite x3.“

„Brzina je nova valuta u poslovanju. Ta je činjenica primorala kompanije da svoje zaposlenike osnaže dajući im alate uz čiju pomoć mogu obavljati svoj posao bilo kada, bilo gdje i na bilo kojem uređaju“, rekao je Marc Benioff, predsjednik i glavni izvršni direktor kompanije Salesforce.„Ponosni smo na suradnju s partnerima kao što su HP i Microsoft kako bismo svim mobilnim korisnicima na raspolaganje stavili Salesforce1 i prvu CRM platformu na svijetu.“

„HP-ovo tzv., end-to-end razmišljanje (uklanjanje što je više međukoraka moguće), koje je očito na primjeru telefona Elite x3, iznimno je inovativno“, istaknuo je Tom Richards, glavni izvršni direktor kompanije CDW. „Sam za sebe, Elite x3 je impresivan uređaj. No njegov stvarni uspjeh predstavlja ekosustav dodatnih rješenja, koji omogućuje nesmetano iskustvo računalstva na svim računalnim platformama te pruža rješenje koje nadilazi praksu donošenja vlastitih uređaja na posao (BYOD) i doprinosi tranziciji prema mobilnim radnim procesima.“

Uređaj koji predstavlja sve uređaje

Elite x3 je prvi mobilni telefon osmišljen za poslovne korisnike koji u jednom jedinom uređaju donosi produktivnost phabletai prijenosnog i stolnog računala. Korištenjem rješenja Continuumu OS-uWindows 10, Elite x3 omogućuje neometan prijelaz između više različitih zaslona, između telefona i računala. Korisnici mogu iskoristiti Elite x3zajedno s njegovim ekosustavom dodatnih rješenja kako bi ostvarili produktivnost prijenosnog i stolnog računala, istovremeno zadržavši produktivnost rada u pokretu. Sve to je moguće zahvaljujući komercijalnom premium phabletu.

Korisnici tako mogu koristiti Elite x3 kao stolno ili prijenosno računalo ili mobilni telefon, te više ne moraju brinuti o tome koji uređaj bi trebali koristiti u kojem okruženju. Osim toga,Elite x3je opremljen biometrijskim rješenjem za otključavanje uređaja – što predstavlja dodatnu razinu sigurnosti za sve poslovne korisnike.

„Prema onome što znamo o korisnicima, postoji skupina komercijalnih korisnika čije potrebe za mobilnošću i produktivnošću na razini osobnog računala trenutno još uvijek nisu zadovoljene“, objasnio je Nikola Puljiz, voditelj distribucije u HP-u.„S uređajem HP Elite x3 vidimo u kojem se smjeru kreće budućnost računalstva – jedan jedinstveni uređaj koji se ponaša kao svaki drugi uređaj: suvremeno tehnološko rješenje za mobilno radno mjesto u kombinaciji s većim pogodnostima za IT.“

Mobilni uređaj Elite x3 pruža jedinstveno iskustvo računalstva korištenjem procesora Snapdragon 820, OS-a Windows 10 Moblis rješenjem Windows Continuum2, i neobaveznih rješenja HP Desk DockiMobile Extender. Na taj način korisnici mogu obavljati svoj posao bez obzira na to gdje se u tom trenutku nalazili. Osim toga, tu je i tehnologija Qualcomm® Quick Charge™ 3.0za jednostavnije i brže punjenje baterije uređaja.

Rješenje Desk Dock pruža iskustvo rada na stolnom računalu, a uključuje priključak DisplayPort, dva priključka USB-A i USB-C™ za poslovnu dosljednost, te žičani Ethernet za veću produktivnost korisnika za stolom. Elite x3se može fiksirati u uspravnom položaju (portrait), pod kutom koji korisniku omogućuje da se udobno smjesti za stolom i obavi svoj posao. Priključna stanica podržava Elite x3sa ili bez zaštitne navlake.

Zahvaljujući rješenju HP Mobile Extender, korisnici mogu raditi kao na prijenosnom računalu, koristeći zaslon visoke razlučivosti s iznimno uskim okvirom. Zaslon veličine 12,5 inča (31,7 cm) po dijagonali teži oko 1 kg. Zbog dodatne sigurnosti uređaja, na rješenju Mobile Extender nisu pohranjeni nikakvi podaci, a sve aplikacije, zaporke i datoteke „čuva“ Elite x3.

Nova razina poslovne mobilnosti s robusnim ekosustavom rješenja

Elite x3 korisnicima oogućuje rad s aplikacijama koje vole i u koje se pouzdaju. HP Workspas - katalog aplikacija koji su u HP-u osmislili kako bi omogućili jednostavan pristup virtualiziranim aplikacijama – omogućuje nesmetano korištenje aplikacija. Zahvaljujući rješenju HP Workspace, Elite x3 postaje virtualno osobno računalo i korisnicima omogućuje pristup kompanijinim katalozima x86 aplikacija putem virtualiziranog rješenja. Nadalje, korisnici mogu vrlo lako i brzo pristupiti aplikacijama zahvaljujući tipkovnici i mišu koji inače ne dolaze uz mobilne uređaje koji koriste rješenja Desk Docki Mobile Extender.

Platforma Elite x3 ima potencijal promijeniti način na koji kompanije obavljaju radne zadatke na jednom jedinom uređaju. HP je sklopio partnerstvo sa Salesforceom, vodećom CRM platformom na svijetu, kako bi na svaki uređaj Elite x3 stavili rješenje Salesforce1. Kada je riječ o CRM-ovima, Salesforce1 predstavlja novi standard jer svojim korisnicima omogućuje vođenje poslovanja putem mobilnih uređaja s moćnim alatima koji funkcioniraju u cloudu i ažuriraju se u skladu s postojećim podacima u stvarnom vremenu. Tako, primjerice, prodajni predstavnici koriste Elite x3i Salesforce1 kako bi brže nego ikada upravljali sa svim svojim korisničkim i CRM podacima te obavljali ključne aktivnosti – time njihov posao napreduje i kada su oni u pokretu.

Neka svijet bude vaš ured s novim mobilnim pisačima

HP je najavio i dva nova mobilna pisača za profesionalce u pokretu. Pisači „sve u jednom“ HP OfficeJet 202i HP OfficeJet 250 kompaktni su i lagani te imaju baterije iznimno dugog vijeka trajanja, omogućuju brzi ispis te postižu najveći broj stranica koje se mogu ispisati s jednim tintnim uloškom u klasi. HP OfficeJet 202 olakšava ispis gdje god da se posao obavlja te koji god da se uređaj koristi, bilo da je riječ o prijenosnim računalima, pametnim telefonima ili tablet računalima s , rješenjemWi-Fi Direct koje korisnicima omogućuje bežičnu vezu čak i kada mreža nije dostupna. Istovremeno, HP OfficeJet 250 je namijenjen korisnicima koji ispisuju, skeniraju i umnožavaju materijale u pokretu, a produktivnost povećavaju zahvaljujući automatskoj ladici za papir (ADF) te jednostavnoj opciji bežičnog ispisa putem tehnologija Bluetooth® Smart iWi-Fi Direct. Oba pisača imaju ugrađenu zamjenjivu bateriju i adapter, te se mogu puniti preko električnih utičnica ili USB. HP je predvodnik u segmentu mobilnog ispisa i nudi cijeli niz rješenja koja kompanijama i potrošačima olakšavaju ispis.

Cijene i dostupnost

  • Očekuje se kako će mobilni uređaj HP Elite x3 na tržište stići ovo ljeto; točne cijene uređaja i ekosustava te visine pretplata bit će poznate prije samog datuma izlaska na tržište.
  • Očekuje se kako će pisač HP OfficeJet 202 biti dostupan u svibnju po cijeni od 2299 kuna s PDV-om.
  • Očekuje se kako će pisač HP OfficeJet 250 biti dostupan u rujnu.

Više informacija o uređaju HP Elite x3 možete pronaći na internetskoj stranici www.hp.com/go/elitex3.

(PS/Z.R.)
Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox