HRT-ove Priče svake generacije

Prigodnom komunikacijskom kampanjom HRT nas ovih dana prisjeća na neke od svojih najpoznatijih emisija, televizijskih imena te slavnih citata i tako najavljuje obilježavanje 90. obljetnice Hrvatskoga radija i 60. obljetnice Hrvatske televizije

2016. je iznimno važna godina za Hrvatsku radioteleviziju s obzirom na to da se u njoj obilježava 90. obljetnica Hrvatskoga radija i 60. obljetnica Hrvatske televizije. Jubilej će se proslaviti nizom događanja i programskih sadržaja o kojima će vodstvo Hrvatske radiotelevizije uskoro iznijeti više podataka, a slušatelje, gledatelje i čitatelje već se s pomoću prigodne komunikacijske kampanje, koja je zaživjela na HRT-ovim promidžbenim materijalima i internetskoj stranici, počelo podsjećati na važnu javnu i društvenu ulogu Hrvatske radiotelevizije te sadržaje koji su postali neizostavnim dijelom svakodnevnice svih nas.

„Kampanjom smo željeli najaviti značajnu obljetnicu, 90 godina Hrvatskoga radija i 60 godina Hrvatske televizije, te podsjetiti na to da je Hrvatska radiotelevizija medijska kuća koja svojim kvalitetnim, vjerodostojnim i raznolikim programom promiče univerzalnost, neovisnost, izvrsnost i inovativnost te odgovornost prema javnosti. Nesporna je njezina važna uloga i u prošlosti i u sadašnjosti, a vjerujemo da će svojim kvalitetnim programom i sadržajima pridonijeti i boljoj budućnosti”, rekao je glasnogovornik i rukovoditelj komunikacija Hrvatske radiotelevizije Igor Ćutuk.

 Kampanjom Priče svake generacije Hrvatska radiotelevizija želi podsjetiti javnost na neke od najpoznatijih emisija poput Smogovaca, Velog mista, Dnevnika i Kviskoteke, na imena poput Božene Begović, Đele Hadžiselimovića i Mladena Delića te na njihove kultne izjave. Riječ je o pričama koje pamte naši djedovi, bake, očevi i majke, koje i mi rado gledamo i koje bismo željeli da zapamte i naša djeca.

Siječanj tako započinje pozdravom Dobro došli pod svijetla pozornice! iz emisije koja je postala sinonim Zabavnoga programa HRT-a, a koju su vodili Oliver Mlakar i Helga Vlahović. Veljača će biti u znaku Smogovaca, dok će ožujak obilježiti slavna izjava Borisa Dvornika Neću politiku u svoju butigu! iz Velog mista. Travanj će mnoge vratiti u djetinjstvo s obzirom na to da ga krasi lik Špire Špule i njegova poznata rečenica Pjevao il' sviro, ja sam uvijek Špiro!. Svibanj je posvećen radiju i Boženi Begović, koja je 15. svibnja 1926. izgovorila prve riječi emitirane iz tadašnjega studija Radija Zagreb na Markovu trgu – Halo, halo, ovdje Radio Zagreb!, a lipanj legendarnomu uskliku Mladena Delića Ljudi, pa je li to moguće? s nogometne utakmice između reprezentacija Jugoslavije i Bugarske koja se 1983. igrala u Splitu. U srpnju se prisjećamo omiljene Kviskoteke, u kolovozu Dnevnika i Branimira Dopuđe, koji je tijekom ratnih godina uveo rečenicu Pozdrav hrvatskim braniteljima ma gdje bili!. Rujan nas vraća malo dalje u prošlost, točnije do Mende Mendovića, koji je tijekom 60-ih godina 20. stoljeća bio najpoznatiji lik Dječjega programa HRT-a, u listopadu je sve u znaku slavnoga Đele Hadžiselimovića, a studeni krasi još jedan klasik – Gruntovčani. Godina  završava s Hvala na pažnji!, poznatim pozdravom Zvonka Letice, koji je postao sinonim za informativni program Hrvatske radiotelevizije.

 „Raduju nas brojni pristigli pozitivni komentari i reakcije na kampanju. U svega nekoliko dana primili smo i zanimljive prijedloge naših gledatelja o tome kako ju nastaviti, a neke su reakcije i pohvale pristigle i iz inozemstva, što samo iznova potvrđuje da je HRT značajan medij i u regionalnim okvirima”, zaključuje Igor Ćutuk.

(PS/Z.R.)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter


Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox