Hrvat na slovenskoj carini ostao bez 45 000 eura

Na hrvatsko-slovenskom graničnom prijelazu Kaštel-Dragonja slovenska je carina prošlog tjedna zaplijenila 45 000 eura gotovine od hrvatskog državljanina sa stalnim prebivalištem u Švicarskoj.

Na međunarodnom graničnom prijelazu Kaštel-Dragonija slovenski su carinici 13. lipnja prilikom rutinske kontrole putnika u vozilu švicarskih registarskih oznaka koji je vozio hrvatski državljanin sa stalnim prebivalištem u Švicarskoj, otkrili veću količinu neprijavljenog novca, te ga zadržali, a protiv putnika koji gotovinu nije prijavio pokrenuli postupak o deviznom prekršaju, piše tportal

Hrvatski državljanin stalno nastanjen u Švicarskoj to nije učinio, a carinici su pregledali vozilo u kojemu se nalazio i njegov suputnik jer im je pažnju privukla torbica koju je vozač imao obješenu preko ramena. U njoj su pronašli veću količinu novca - 45.500 eura i 1.790 švicarskih franaka.

Iz slovenske carine su rekli da pri tom upozoravanju kako prilikom prijelaska vanjske granice Europske unije, što slovensko-hrvatska granica jest sve do ulaska Hrvatske u EU, carinskim tijelima treba prijaviti svaki iznos gotovine i vrijednosnih papira čija ukupna vrijednost prelazi 10.000 eura. (HT)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox