Hrvati i fotografiranje

Huawei je proveo istraživanje u Hrvatskoj kako bi otkrio kako i sa kime Hrvati najviše provode svoje slobodno vrijeme te bilježe li trenutke druženja i zabave putem kamera svojih pametnih telefona. Istraživanje je provedeno na 68% žena i 32% muškaraca od kojih 84% dolazi iz Zagreba, a 43% ih je staro između 36 i 50 godina.


Rezultati pokazuju kako 82% ispitanika najradije provodi svoje slobodno vrijeme s obitelji i prijateljima, dok njih 18% preferira biti samo. Rezultati ukazuju na to kako 34% ispitanika svoje slobodno vrijeme provodi igrajući igrice ili gledajući filmove, 28% se bavi sportom, 17% ispitanika bira dobru knjigu, njih 11% putuje, a 10% ispitanika svoje slobodno vrijeme najčešće provodi kuhajući. Kako bi što više uživali u slobodnom vremenu, potrebna nam je podrška visokotehnološkog pametnog uređaja koji, kao takav, olakšava i doprinosi boljem ugođaju za vrijeme navedenih aktivnosti. Današnja tehnologija omogućuje brz pristup mobilnim igrama i omiljenim filmskim naslovima, aplikacije poput Huawei Health pružaju svu potrebnu asistenciju za vrijeme sportskih aktivnosti dok veliki sjajni zasloni pružaju i e-knjiga način rada koji jamči autentično iskustvo čitanja.

Devet od deset Hrvata koristi prednju kameru za fotografiranje, a najradije fotografiraju prijatelje i članove obitelji

Rezultati ankete pokazuju kako gotovo 90% Hrvata koristi prednju kameru za fotografiranje, a polovica ispitanika najradije fotografira svakodnevne spontane trenutke. Njih 24% obilježava trenutke s putovanja, 15% igru s vlastitom djecom ili djecom članova obitelji i prijatelja, dok ostatak ispitanika najradije bilježi zabavne trenutke izlazaka i posebnih prigoda. Po pitanju toga tko ili što se najčešće nalazi iza njihovog objektiva, 60% ispitanika odgovorilo je kako su to najbliži članovi obitelji i prijatelji, 44% najčešće fotografira prirodu, 38% bilježi nastupe na koncertima, predstavama ili drugim zabavnim događanjima, a 31% ispitanika najčešće fotografira kućne ljubimce i životinje u prirodi. Gotovo 50% ispitanika svakodnevno koristi kameru pametnog telefona, 33% ispitanika koristi je nekoliko puta tjedno, a 17% nekoliko puta mjesečno.

Gotovo 80% ispitanika zadovoljno je prednjom kamerom svog trenutnog telefona, a jednakom broju ispitanika važne su i mogućnosti prednje kamere poput proširenog kuta snimanja i zooma. Osim fotografiranja, 93% ispitanika koristi kameru i za snimanje videozapisa. Gotovo 60% ispitanika dijeli svoje fotografije na društvenim mrežama, od kojih najviše koriste Instagram (74%), Facebook (66%), YouTube (37%), TikTok (15%) i Twitter (11%), a sve spomenute aplikacije korisnicima su dostupne na AppGallery trgovini, Huaweijevoj službenoj platformi za distribuciju aplikacija koja trenutno sadrži više od 216.000 globalnih i lokalnih aplikacija, s bazom od 580 milijuna mjesečno aktivnih korisnika.

Od sada se na AppGalleryju može pronaći i Gspace, aplikacija treće strane koja svim pametnim telefonima HMS-a (Huawei Mobile Services) omogućuju pristup Google aplikacijama i uslugama.

Pri odabiru novog pametnog telefona, 82% ispitanika najveću važnost daje izdržljivosti baterije i mogućnosti brzog punjenja, 57% traži kvalitetu stražnje kamere, značajke kojima se svakako može pohvaliti Huawei Mate 50 Pro, nedavno lansirani flgahsip. 52% potražuje brzi procesor, dok se 38% oslanja na veličinu ekrana, a 32% ispitanika na kvalitetu prednje kamere. Najnoviji model Huawei nova serije pametnih telefona – nova 10, prvi je pametni telefon koji mijenja tradicionalni pristup mobilnom fotografiranju sukladno najnovijim fotografskim trendovima. Proizvođači pametnih telefona povijesno su davali prednost stražnjoj kameri, ali za milijune korisnika najnovijih aplikacija društvenih medija, izvedba prednje kamere je ključna. Huawei nova 10 može se pohvaliti impresivnom ultraširokokutnom prednjom kamerom od 60MP koja može snimati 4K videozapise, a dolazi i s mnoštvom impresivnih specifikacija poput stražnje kamere od 50 MP i naprednom obradom slike, mogućnošću super -  brzog punjenja te modernim, elegantnim dizajnom. Sve je to upakirano u lagano i tanko kućište, tako da Huawei nova 10 dolazi u dimenzijama od samo 6,88 mm debljine.

Huawei je po pitanju proizvodnje pametnih telefona poznat kao jedan od vodećih na tržištu, a nedavno je predstavio najnoviji uređaj Huawei nova serije pametnih telefona – nova 10 koji je dostupan na hrvatskom tržištu. PS/SM

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox