Hrvati zbog krize prodaju nekretnine i obiteljsko zlato

Oko 10 posto hrvatskih kućanstava u zadnjih je šest mjeseci moralo prodati neku imovinu kako bi dodatno osigurali financijska sredstva za pokriće redovnih ili nekih izvanredne troškove, 62 posto ih navodi da nisu trebali ništa prodati, a 28 posto također je odgovorilo niječno, no dodajući da i onako nemaju što prodavati. 

Pokazalo je to istraživanje koje je agencija GfK-a provela u lipnju ove godine na reprezentativnom uzorku od tisuću građana Hrvatske starijih od 15 godina, osobnom anketom u domaćinstvu.

Građane se pitalo jesu li u proteklih šest mjeseci u svom kućanstvu bili primorani prodajom neke imovine riješiti svoj financijski problem.

U 10 posto kućanstava ili njih oko 150 tisuća, gdje je u zadnjih pola godine došlo do prodaje, oko 4 posto kućanstava je prodalo neku nekretninu ili zemljište, 3 posto prodaje odnosi se na obiteljsko zlato i još 3 posto na nešto drugo.

Pritom su se obiteljskog zlata nešto više odrekla kućanstva u srednjim i velikim gradovima, navode iz GfK Hrvatske. (Hina/sh)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox