Hrvatska će dobiti prvi zabavni park

Hrvatska tvrtka "Mirnovec park" započinje radove na izgradnji prvog megalomanskog zabavnog parka u Biogradu na Moru, vrijednog 15 milijuna eura u prvoj fazi. Park bi trebao biti otvoren najkasnije do 1. svibnja iduće godine, izjavio je direktor Mirnovec pirotehnike Franjo Koletić.


"Zabavni park imat će 25 atrakcija, a namijenjen je za tri kategorije posjetitelja: djecu, obitelji i tinejdžere. Podijelit ćemo ga u tri tematske cjeline: divlji zapad, stari gusarski grad te svemir. Nudit ćemo vožnje na raznim roller-coasterima, gradimo halu za elektroničke igre, amfiteatar, a velik naglasak stavit ćemo i na vatromete, odnosno razne spektakle s pirotehnikom i vatrom. U sklopu zabavnog parka bit će i svi popratni ugostiteljski sadržaji", kazao je Koletić.

Sve građevinske dozvole su pribavljene na vrijeme, gradit će se na vlastitom zemljištu, a službeni radovi započinju sutra, 13. travnja.

S projektom se trebalo krenuti u realizaciju još prošle godine, ali ih je u tome spriječila mreža birokracije.

Građevinske radove izvodit će Tehnika, s time da ukupna bruto površina parcele zabavnog parka iznosi 45.654 metara kvadratnih, dok će bruto površina građevina iznositi 3.978 kvadratnih metara.

Vodene površine iznosit će 2.177 kvadratnih metara, a staze za hodanje i putevi dodatnih 17.599 metara.  Prema projekcijama građevinski radovi trebali bi biti gotovi do kraja veljače iduće godine.

Atrakcije (roller coastere i slično) instalirati će njihovi proizvođači. (lp)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox