Hrvatska društvena igra Drinkopoly osvaja svijet

Hrvatska društvena igra za odrasle, koja podrazumijeva i potoke alkoholnih napitaka - Drinkopoly, svojim je tvorcima počela otvarati svjetska vrata. Naime, ovih dana gotovo 75.000 kutija ove igre putuje na police engleskih, francuskih, njemačkih, mađarskih, slovačkih i čeških trgovina, piše Poslovni dnevnik. 

Domagoj Dujić i Filip Smerdelj, koji su sa svojim timom osmislili igru, u 2010. su prodajom iste ostvarili 200.000 kuna prometa, a već u prva tri tromjesečja prošle godine prodaja je premašila milijuna kuna.

Dujić i Smerdelj su prvo otvorili tvrtku Kreativni događaji koja je u početku dobro poslovala, ali ih je zahvatila kriza i više nije bilo puno posla. Stoga su odlučili razviti novu igru koja će kroz inerakciju brzo podići atmosferu na partyjima. Kroz jedno spontano igranje jedne poznate društvene igre, kaže Smerdelj, došli su do ideje da nekoliko različitih igara spoje u jednu.

Krenula su sastanjčena, brainstorming i nakon pola godine je nastao Drinkopoly, prisjeća se Smerdelj.

Nakon patentiranja i zaštite branda, krajem rujna 2010. potisali su ugovor s Tisak medijom Ivice Todorića i ušli u sve njihove prostore u petnaestak gradova. Nakon toga, moglo bi se reći, sve je povijest.

O igri su se raspisali mediji, počela se prodavati po drugim trgovačkim lancima i na internetu, a uskoro je i počelo s izvozom u susjednu Sloveniju. Nakon Slovenije počeli su s distribucijom u Austriji i SAD-u, a prije Božića potpisali su ugovore s distributerima u Italiji, Njemačkoj, Mađarskoj, Slovačkoj, Češkoj, Francuskoj, Engleskoj te Australiji i Novom Zelandu.

Osim toga, osmislili su i aplikaciju za iPAd, a posebno su ponosni što se igra sklapa, tiska i dizajnira u Hrvatskoj, osim za tržišta SAD-a, Australije i Novog Zelanda, za koja se proizvodi u Kini zbog isplativosti i količine koja se u Hrvatskoj ne bi mogla proizvesti. (jh)

 

 

Izvor: Poslovni dnevnik, 18. siječnja 2011
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox