Hrvatska ima jednog neprijatelja u Europskom vijeću koji opstruira njen ulazak u EU

Hrvatska ima jednog neprijatelja u Europskom vijeću i ta zemlja želi zajednički ulazak Hrvatske i Srbije u Europsku uniju, rekla je Doris Pack u razgovoru za Vjesnik, a komentirajući paljenje zastava na prosvjedima u Zagrebu, ocijenila je kako je ono sramotno.

 

Mislim da se u Vijeću nalazi jedna zemlja koja se odnosi jako neprijateljski prema Hrvatskoj i njezinu pristupanju Europskoj uniji i koja želi približiti Hrvatsku zajedničkom ulasku u Uniju sa Srbijom, što je nemoguće jer Srbija nije ni počela pregovore o članstvu - rekla je Pack, ne želeći navesti koja je to zemlja.

Osvrnuvši se na sastanak Europske pučke stranke u Zagrebu, Pack je istaknula da premijerka Kosor "ima vrlo težak posao, jer s jedne strane vodi borbu protiv korupcije u vlastitim redovima i u zemlji, a s druge strane pripreme za članstvo u EU. Zato zaslužuje punu potporu i mi smo u EPP svojom nazočnošću to htjeli naglasiti".

Na pitanje novinara o prosvjedima koji se održavaju u Hrvatskoj te o spaljivanju stranačkih zastava i zastava Europske unije, Doris Pack je odgovorila kako je "riječ o ljudima koji ne znaju što žele". Paljenje zastava u Europi se ne bi smjelo događati. Nepristojno je spaljivanje zastava stranaka koje su izabrane, a spaljuju i zastavu koja je simbol slobode i mira, a to je Europska unija. Tako nešto je sramotno i mislim da je riječ o osobama koje ne znaju što čine, osobama koje se previše kreću na Facebooku i samo traže nerede - rekla je Doris Pack. (Hina/MJ)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox