Hrvatska je najpoželjnija destinacija američkim turistima

Hrvatska kao turističko odredište postaje sve zanimljivija turistima iz SAD-a, ali i njihovim putničkim agencijama koje su je svrstale u najzanimljivije nadolazeće europsko odredište u 2012.

O tome su danas izvijestili iz Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice pozivajući se na rezultate istraživanja američke kompanije Travel Leaders koja je i najveća franšiza putničkih agencija u SAD-u koju čini više od 1.250 agencija. U istraživanju je sudjelovalo 640 putničkih agenata iz SAD-a, a to je krajem prošle godine na svojim web stranicama objavila agencija Reuters u rubrici Buseiness Traveler.

Hrvatsku je kao najzanimljivije nadolazeće europsko odredište u 2012. odabralo, kako se navodi, više od trećine ispitanih američkih putničkih agenata. U Aziji vodeće je nadolazeće odredište Vijetnam, a Brazil u južnoj i centralnoj Americi. U članku se spominje i da će američki turisti u ovoj godini trošiti nešto više nego lani na putovanja u daleka odredišta, unatoč krizi i nestabilnoj ekonomiji, kao i da je na tržištu SAD-a općenito primjetan porast bukinga za Europu, Aziju i Australiju za ovu godinu u odnosu na prošlu.

Uz to, iz HTZ-a podsjećaju i da je nekoliko popularnih putničkih američkih magazina uvrstilo Hrvatsku u svoje top preporuke za ovu godinu, poput Lonely Planeta koji je Hrvatsku proglasio hot destinacijom za 2012., uvrstivši dodatno i Hvar na svoju listu Best in Travel 2012. Renomirani magazin Conde Nast Traveller u top 10 najboljih europskih otoka, a prema godišnjem izboru svojih čitatelja, također je odabrao Hvar, dok je National Geographic u najbolja putovanja 2012 uvrstio Istru. (Hina/HT)

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox