Hrvatska obrtnička komora: Opskrba ne smije stati

Iako pozdravljamo napore Kriznog stožera u nastojanju da se zaštiti život i zdravlje građana, izražavamo zabrinutost zbog mjere samoizolacije od 14 dana, izrečene vozačima zaposlenim kod prijevoznika koji obavljaju prijevoz tj. opskrbu robom iz Italije, a koji su jučer ušli u RH.


Stavljanje svih vozača u 14 dnevnu samoizolaciju ubrzo će dovesti do zatvaranja prijevozničkih obrta, gubitka radnih mjesta, ali što je najvažnije do prekida opskrbe značajnog broja osnovnih namirnica koje dolaze iz Italije.

Svjesni smo činjenice da se u sadašnjem trenutku Krizni stožer našao pred teškom odlukom u kojoj mora brinuti o sigurnosti i zdravlju svojih građana, pa i donošenjem mjerama poput ove.

Hrvatska obrtnička komora stoga predlaže da se onim vozačima, kojima je već izrečena mjera samoizolacije i nemaju simptome bolesti, a žele nastaviti dalje voziti, to i omogući, uz obvezatno pridržavanje sigurnosnih mjera, nošenja zaštitne maske, održavanja sigurne udaljenosti uz obvezno javljanje telefonom dežurnom epidemiologu u nadležnoj zdravstvenoj ustanovi, kao što je to bilo navedeno u uputi koja je bila na snazi od 3. ožujka 2020. PS/SŠ

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox