Hrvatska ostaje bez mlijeka?

Priča o otkupu mlijeka samo se dodatno komplicira. Danas je predsjednik Hrvatskog saveza udruga proizvođača mlijeka (HSUPM) Igor Rešetar najavio obustavu isporuke mlijeka svim prerađivačima, ukoliko se na sastanku u petak ne postigne dogovor oko otkupne cijene.

 

Spremni smo sačekati sastanak s ministrom poljoprivrede Petrom Čobankovićem u petak, kazao je Rešetar podsjećajući kako su proizvođači ranije dali rok mljekarama do srijede, 15. prosinca, da se očituju o zahtjevima za povećanjem otkupne cijene mlijeka sa 2,40 na 3,00 kune po litri. No na inzistiranje ministra, koji zbog obaveza nije u mogućnosti održati sastanak sutra, prihvatili su da se sastanak održi u petak, kazao je Rešetar.

Rešetar ističe kako cijenu mlijeka treba mijenjati, prilagodit je uvjetima proizvodnje mlijeka jer su troškovi proizvodnje porasli. I najveći proizvođači bilježe gubitke jer su troškovi porasli 18 posto, kazao je.

Gospodarsko-interesno udruženje Croatiastočar stoji iza izjave da je povećanje otkupne cijene mlijeka neprihvatljivo te kako će svaka mljekara sa svojim kooperantima dogovarati uvjete suradnje i donijeti akcijski plan za povećanje proizvodnje mlijeka na vlastitom otkupnom području. (Hina/MJ)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox