Hrvatska pošta kreće u najunosniji posao - otkup zlata

Foto: Shutterstock

Hrvatska pošta ulazi u trenutačno najunosniji legalni biznis u Hrvatskoj - otkup zlata.

Cilj je uvođenja nove usluge otkupa zlata povećati prihode uz postojeći angažman radnika i infrastrukture te se pozicionirati kao novi kanal na tržištu otkupa zlata. Pored toga cilj je privući veći broj klijenata u poštanske urede. Nova je usluga odgovor na potrebe i navike korisnika, ali i na aktualne tržišne trendove, poručili su iz Hrvatske pošte za Poslovni dnevnik

S otkupom bi se trebalo početi sljedeći tjedan, a prema prvim informacijama, u prvoj fazi zlato će se otkupljivati u 30 poštanskih ureda, a u slučaju pozitivnih poslovnih pokazatelja otkup bi se obavljao u čak dvjestotinjak poslovnica.

Zlato će na poštanskim šalterima otkupljivati djelatnici Pošte koji već za to prolaze posebnu edukaciju. Iz Hrvatske pošte su poručili da će otkupna mjesta na koja će klijenti donositi svoje zlato bit opremljena svom suvremenom opremom koja se koristi za procjenu vrijednosti zlata te programom koji će prema svim kvalitativnim i kvantitativnim mjerilima izračunati vrijednost.

Tom uslugom Hrvatska pošta svakako želi ostvariti nove prihode, ali prije svega, osigurati i posao te očuvati sigurna radna mjesta, stoji u obrazloženju Hrvatske pošte. (HT)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

 


Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox