Hrvatska rekorderka provela je 11 godina na bolovanju

Ana Marija Kalajzić, 57-godišnja frizerka iz Ploča s 11 godina bolovanja hrvatska je rekorderka po danima provedenim izvan radnog mjesta, piše vecernji.hr 

Zasigurno ne čujete svakodnevno za nekog tko je proveo jedanaest godina na bolovanju. Razlog tomu je što je samo jedna rekorderka u Hrvatskoj koja je više od desetljeća života na bolovanju. Ana Marija Kalajzić navodi kako je sve počelo: Sve je krenulo operacijom kile još 1999. godine.

Prije toga je radila u frizerskom salonu, a posao joj nije najbolje išao. Nakupili su se dugovi državi za porez, zdravstveno i mirovinsko. Nakon što je sanirala kilu, Ana Marija je počela imati problema sa štitnjačom, a potom je stradala i psiha. Nakon svega nije pomogao ni razvod koji se zbog neriješenih imovinskih pitanja i danas vuče po sudu.  Lomila sam ja i potkoljenicu, a potom i zglob proteklih godina, i tako, malo po malo, eto, nabralo se 12 godina da živim od 2.400 kuna naknade za bolovanje, ispričala je frizerka koju članovi HZMO-a nikada nisu pozvali da bi procijenili da li je sposobna za rad. 

Ana Marija je podnijela zahtjev za invalidsku mirovinu, a HZMO joj je poslao rješenje kojim joj daju 250 kuna za profesionalnu invalidnost. Ali drugim rješenjem ukidaju joj naknadu za bolovanje sa 2.400 na 1.200 kuna pa se Ana Marija odlučila na tužbu uz komentar: Pa nisam si ja sve te godine bolovanje sama prepisivala. (HT)

 

Izvor: www.vecernji.hr

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox