Hrvatska softverska industrija na jednom mjestu

U organizaciji časopisa VIDI izašao je drugi po redu Tender Guide. Riječ je o svojevrsnom direktoriju hrvatske softverske industrije klasificiranom u 9 osnovnih kategorija.
Ove godine dodana je nova rubrika pod nazivom Who is Who gdje su predstavljeni čelni ljudi iz svijeta softverske industrije. Autentičnost podataka prezentiranih ICT tvrtki provjerena je što i potvrđuje dodana oznaka ICT Verified Supplier Certificate koja ne samo da predstavlja sustav vrijednosti dobavljača ICT rješenja već su kao takva potvrđena od strane nezavisnog tijela. Tender Guide je jedinstvena baza ponuđača ICT rješenja kakva će dobro doći svakome tko razmišlja o investiranju u novi softver.

Bitno je napomenuti kako ovaj vodič izlazi baš u pravo vrijeme, vrijeme dobrih vijesti, kada nova Vlada najavljuje ozbiljna ulaganja u ICT i ulazak u tržište  otvorenog koda. Takvo tržište je rješenje koje nudi mnoge izazove tvrtkama koje su do sada bile orijentirane na primjerice Microsoft/Oracle rješenja, ali i samim investitorima za koje će ovakav put biti dugoročan uspjeh jedino ako pomno projektiraju rješenja i ulože u edukaciju korisnika za njihovo korištenje jer su često takva rješenja upravo na tome doživjela neuspjeh.

Kako će upravo investiranje u ICT biti prvo u što će hrvatsko gospodarstvo morati investirati nakon četiri godine stagnacije i preskakanja bar jednog redovnog ciklusa obnove koji je nepovratno izgubljen čime se smanjila konkurentnost domaćih tvrtki, ova publikacija dolazi u pravo vrijeme da se pri kreiranju natječaja ima uvid u najkvalitetniji dio domaće ICT industrije. (PS/JK) 

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox