Hrvatske tvrtke izvezle robe za gotovo 34 mil. eura

Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

U prvoj polovici ove godine domaće kompanije izvezle su hrvatskih proizvoda u vrijednosti od gotovo 34 milijuna eura što je rast od 14% u odnosu na 2017. godinu i to u Austriju, Mađarsku, Sloveniju i Italiju, odnosno zemlje u kojima posluje SPAR Austrija.


Hrvatske su tvrtke najviše proizvoda plasirale u Mađarsku gdje je izvoz porastao za 35% te Italiju, gdje u odnosu na isto lanjsko razdoblje bilježi rast od 21%.

Osatina Grupa, jedan od vodećih proizvođača voća i povrća u Hrvatskoj, kao i Vindija, ove su godine gotovo udvostručile izvoz u Sloveniju, a primjerice Z.M.H. Horvat povećao je izvoz smrznute ribe na istom tržištu za 56%.

Dobrim rezultatima zahvaljujući SPAR-u može se pohvaliti i Gavrilović koji je izvoz u Austriju povećao za 227%.

Na mađarskome je tržištu pak, najveći izvoz imao Ledo od čak 216% porasta u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

„SPAR Hrvatska daje veliku potporu hrvatskim proizvodima u čiju su se kvalitetu uvjerili i kupci u Austriji, Sloveniji, Mađarskoj i Italiji. Želja nam je biti partner hrvatskim kompanijama i zajedno s njima doprinositi našem gospodarstvu te biti oslonac jačem iskoraku ne samo velikih, već malih i srednjih tvrtki kojima omogućujemo rast i proboj na susjedna tržišta“, naglasio je Helmut Fenzl, predsjednik Uprave SPAR Hrvatska.

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox