Hrvatski izvoz u Crnu Goru sve manji

U posjet Hrvatskoj dolazi crnogorski predsjednik Filip Vujanović koji će se sastati s predsjednikom Ivom Josipovićem, piše tportal.

Trgovinska suradnja između Hrvatske i Crne gore za sada je jako dobra. Susret predsjednika Josipovića s crnogorskim kolegom biti će prilika za razgovor o dosadašnjoj trgovinskoj suradnji i planovima za budućnost.  Hrvatski proizvođači su na crnogorsko tržište od siječnja do kolovoza 2010. plasirali robu u vrijednosti od 56.112.000 eura. U istom razdoblju ove godine izvoz je bio nešto manji, 51.068.000 eura. Kada govorio o uvozu iz Crne Gore u razdoblju od siječnja do kolovoza 2010. uvezli smo robe u vrijednosti od 1.764.000 eura. Ove godine uvoz je povećan i iznosio je 2.194.000 eura. 

Najzastupljeniji proizvodi koji se izvoze su: cement, građevinski materijal, telekomunikacijska oprema, naftna i mineralna ulja, električna energija, putnički automobili, jestivi proizvodi i prerađevine, sapuni, električna i neelektrična oprema za domaćinstvo, oprema za distribuciju električne energije, televizijski prijemnici i dr. Podaci su to iz Ministarstva gospodarstva. 

Kod uvoza najzastupljeniji su: metalni kontejneri, valjani neplatirani proizvodi, brodovi, čamci, voće, umjetnički predmeti, klipni motori s unutarnjim sagorijevanjem, eterična ulja, alkoholna pića, uređaji za niskogradnju. (HT)

 

 

 

Izvor: www.tportal.hr
Foto: www.mojevijesti.ba

 

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox