Hrvatski proizvođači hrane mogu opskrbljivati mirovne misije UN-a

Služba za nabavu Ujedinjenih naroda pozvala je hrvatske proizvođače hrane životinjskog porijekla da se uključe u mogućnosti isporuke njihovih proizvoda za potrebe mirovnih misija UN-a, priopćilo je Ministarstvo obrane.

Također, iz UN-a su i putem vojnog savjetnika Republike Hrvatske u Stalnoj misiji RH pri UN-u dostavili informaciju o standardima koje hrana treba ispunjavati kako bi se njom mogle opskrbljivati mirovne misije UN-a diljem svijeta. Istodobno su i uputili poziv svim proizvođačima hrane da do 20. listopada 2011. dostave svoje mišljenje, prijedloge ili komentare na nove standarde za hranu koje je UN objavio.

U svrhu daljnje potpore hrvatskih proizvođača i njihovih mogućnosti da sudjeluju u opskrbljivanju mirovnih misija UN-a, Ministarstvo obrane objavilo je na svojim internet stranicama održane prezentacije "Kako poslovati s UN-om", te "Kako se dobavljači mogu registrirati za poslovanje s UN-om", link na UN-ovu Službu za nabavu te link na informaciju o novim standardima koje hrana kojom se opskrbljuju mirovne misije UN-a treba udovoljavati 

Proteklog tjedna održana je prezentacija "Kako poslovati s UN-om za predstavnike hrvatskih tvrtki" te sastanak direktora za nabavu Ujedinjenih naroda Dimitri Dovgopolya i ministra obrane Davora Božinovića, stoji u priopćenju Službe za odnose s javnošću i informiranje MORH-a. (Hina/HT)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox