Hrvatski vinari na sajmu "Vinexpo 2011" u Francuskoj

Hrvatski proizvođači vina predstavili su se na međunarodnom sajmu vina "Vinexpo 2011" koji se održavao od 19. do 23. lipnja u Bordeauxu u Francuskoj, a do sada je to bila najobuhvatnija promocija hravstkih vina na tom sajmu, izvijestili su iz Hrvatske gospodarske komore koja je organizator nastupa hrvatskih tvrtki na tom sajmu.


To je treći nastup hrvatskih vinara na tom sajmu. Ove se godine na nacionalnom štandu predstavilo 55 hrvatskih vinara sa 79 vrsta vina. Štand je bio organiziran u četiri zone - Slavonija i Podunavlje, središnja Hrvatska, Dalmacija i Istra s Primorjem.

Pomoćnik direktora Sektora za poljoprivredu i prehrambenu industriju HGK Rajko Ružička istaknuo je kako su hrvatska vina oduševila posjetitelje te kako su hrvatski vinari i ovaj put dokazali da Hrvatska ima potencijala biti upisana na svjetsku vinsku kartu.

Štand je posjetio velik broj potencijalnih poslovnih partnera zainteresiranih za uvoz hrvatskih vina posebice na tržišta sjeverne Amerike i Europe, kazao je. Napominje kako je iz godine u godinu kvaliteta hrvatskih vina sve bolja, no i dalje se treba intenzivno raditi na brendiranju.

Na sajmu Vinexpo ove se godine predstavilo 2.400 izlagača iz 47 zemalja, a sajam je posjetilo oko 50 tisuća poslovnih posjetitelja iz 135 zemalja. (Hina/MJ)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox