Hrvatskim udrugama dodijeljeno 30 tisuća eura u sklopu projekta Zaklade UniCredit

Inicijativa "Call for Europe" podržala je 48 projekata na dvanaest tržišta na kojima je UniCredit prisutan, uključujući Zagrebačku banku u Hrvatskoj


U prosincu 2020., Zaklada UniCredit drugu godinu zaredom pokrenula je inicijativu „Call for Europe“ s ciljem prepoznavanja i pružanja podrške društvenim projektima koji pomažu djeci u dvanaest europskih zemalja u kojima UniCredit posluje.

Svakoj od dvanaest zemalja dodijeljeno je 30 tisuća eura koje su namijenjene lokalnim udrugama za ostvarenje prijavljenih projekata.  Potporu Zaklade UniCredit dobilo je 48 projekata iz Hrvatske,  Njemačke, Austrije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Češke, Mađarske, Rumunjske, Rusije, Srbije, Slovačke i Slovenije.

Uključene inicijative usmjerene su na podržavanje dječjeg obrazovanja i učenja, poticanje uključenosti i pružanje posebnih sadržaja za dječje aktivnosti i zdravstvene potrebe.

Pobjedničke udruge i projekti iz Hrvatske koje su ukupno zajedno dobile 30 tisuća eura su:

  1. Udruga SOS Dječje selo Hrvatska za projekt Ljetni odmor iz snova za zabavu i oporavak
  2. Udruga Veliko srce malom srcu za projekt Poboljšanje kvalitete djetinjstva djece s urođenim srčanim bolestima
  3. Karate klub Alfa za projekt Karate za zdravlje
  4. Udruga invalida Sisačko -  Moslavačke županije za projekt Inkluzivna farma – mjesto neovisnog življenja

Maurizio Beretta, predsjednik Zaklade UniCredit, rekao je:

"Inicijativa “Call for Europe“ omogućuje nam nastavak podizanja svijesti o dječjim potrebama na područjima na kojima djelujemo širom Europe i poticanja naših lokalnih banaka da aktivno prate i sudjeluju u relevantnim projektima solidarnosti u svojim zajednicama. To je u skladu s našim zajedničkim ciljem neprestanog rada na stvaranju pozitivnog društvenog utjecaja i pružanja podrške svim lokalnim zajednicama u kojima UniCredit djeluje.

Zaklada UniCredit ostaje predana pružanju potpore zajednicama na svim tržištima na kojima je UniCredit prisutan, uključujući Zagrebačku banku u Hrvatskoj. Tako je i, kao odgovor na pojavu koronavirusa, Zaklada donirala značajne iznose za potporu bolnicama i različitim neprofitnim organizacijama koje su na prvoj liniji borbe protiv bolesti COVID-19.
PS/AK

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox