Hrvoje Dolenc glavni ekonomist Zagrebačke banke

Hrvoje Dolenec imenovan je voditeljem Službe makroekonomskih analiza i prognoza u Zagrebačkoj banci.

Dolenec će voditi tim ekonomista koji će se baviti izradom analiza i prognoza o makroekonomskim i gospodarskim kretanjima u zemlji i regiji, izradom analiza za pojedine industrijske sektore te analizom financijskog tržišta za Banku i Grupu.

Prije dolaska u Zagrebačku banku, Dolenec je od 2008. radio na poziciji državnog tajnika u Središnjem uredu za razvojnu strategiju i koordinaciju fondova EU. Bio je zadužen za koordinaciju izrade strateških dokumenata Vlade RH, usklađivanje procesa pregovora o pridruživanju EU i korištenje financijske pomoći EU te koordinaciju upravljanja programima financiranim iz fondova EU.

Dolenec je 1996. završio Ekonomski fakultet na Sveučilištu u Zagrebu te trenutačno na istom fakultetu završava postdiplomski studij Ekonomija međunarodne razmjene.

Karijeru je započeo 1996. u Hrvatskoj narodnoj banci u Direkciji za istraživanja Sektora za istraživanja i statistiku HNB-a gdje je bio uključen u niz istraživanja monetarnih kretanja i financijskog sustava. Nakon šest godina rada u HNB-u, 2002. godini prelazi u Raiffeisenbank na funkciju višeg ekonomskog analitičara te je sudjelovao u razvoju publikacija RBA, a dvije godine kasnije postao je direktor odjela za makoroekonomska i financijska istraživanja, odnosno glavni ekonomist. Od 2005. do 2008. istu dužnost glavnog ekonomiste obavljao je za Raiffeisen Consulting. (PS/JK)

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox