Hrvoje Filipović imenovan je novim članom Uprave društva Allianz Hrvatska

Nadzorni odbor Allianz Hrvatska donio je odluku o imenovanju Hrvoja Filipovića novim članom Uprave Allianz Hrvatska za mandat u trajanju od tri godine. Filipović će biti nadležan za prodaju, a funkciju će službeno početi obnašati s prvim danom od zaprimanja rješenja HANFA-e.


Hrvoje Filipović zaposlen je u Allianzu od 2020. godine kao Direktor sektora za upravljanje rizicima nakon čega preuzima sektor za aktuarske poslove te konačno obnaša funkciju savjetnika uprave za prodaju.

Diplomirao je ekonomiju u Zagrebu, a potom osiguranje i risk menadžment u Italiji te postdiplomski studij aktuarske matematike. Svoju profesionalnu karijeru je započeo u Ernst&Young Financial Business Advisors u Italiji gdje stječe iskustvo savjetovanja vodećih međunarodnih osigurateljnih grupacija. S ciljem razvoja poslovanja u CEE regiji, 2018. godine u prelazi u Ernst&Young Savjetovanje d.o.o., Hrvatska, gdje obnaša funkciju senior menadžera u području savjetovanja financijske industrije, primarno osiguranja i bankarstva.

Iznimno mi je zadovoljstvo i čast biti imenovan novim članom Uprave jednog od najsnažnijih osiguravajućih društava u svijetu. Zahvaljujem se Nadzornom odboru na ukazanom povjerenju i mogućnosti da započnem novo poglavlje u svojoj karijeri. U novoj ulozi ću nastaviti doprinositi daljnjem razvoju društva i podržati Allianzovu misiju da omogući sigurnu budućnost društvene zajednice kroz visokokvalitetne usluge i proizvode osiguranja. - izjavio je Hrvoje Filipović povodom imenovanja.

Filipović se tako pridružio dosadašnjoj Upravi koju čine predsjednik Daniel Matić i članovi Marijana Jakovac, Slaven Dobrić te Josipa Parać Bistrović koja je imenovana članicom Uprave u ožujku ove godine. Allianz na hrvatskom tržištu osiguranja bilježi stalan rast što potvrđuje činjenica da su prošloj godini zabilježili rekordne poslovne rezultate u bruto premijskom prihodu i bruto dobiti te time ujedno ojačali svoj tržišni udio na hrvatskom tržištu osiguranja. PS/SM

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox