HSLS protiv dolaska MMF-a

Ili HSLS ili MMF, poručio je HSLS-ov tim na čelu s predsjednikom stranke Darinkom Kosorom prezentirajući svoj gospodarski program za parlamentarne izbore malim i srednjim poduzetnicima, medijima i stranačkom članstvu u Hrvatskom novinarskom domu u Zagrebu.

Naš je program za sve one koji misle drugačije, rekao je Kosor i poručio biračima koji ne znaju za koga bi glasali i kojih je 40 posto, da imaju za koga jer, kako naglašava, u Hrvatskoj danas postoje samo dvije političke opcije - HSLS i sve druge političke stranke.

Danas šaljemo jasnu poruku - nismo svi isti. Mi smo napravili program koji daje nadu da Hrvatska sutra neće biti Grčka i koji neće donijeti sniženje kreditnog rejtinga Hrvatske i povećanje kamata za građane, gospodarstvo i državu, kazao je Darinko Kosor. Istina je - želimo smanjiti javnu potrošnju, ukinuti županije, želimo smanjiti broj djelatnika u državnoj upravi, lokalnoj samoupravi i državnim tvrtkama. Želimo da socijalnu naknadu primaju samo siromašni i socijalno ugroženi, a želimo i drugačiji sustav poticaja i subvencija u gospodarstvu. Zašto tu istinu ne smiju govoriti druge političke opcije?, naglasio je Kosor.

Cilj HSLS-a je, navodi, zaposliti 100.000 ljudi koji su ostali bez posla i to u malo i srednje poduzetništvo, a ne u općine, gradove ili županije niti u državne agencije i korporacije. Želimo napraviti i nešto za one s najmanjim plaćama te podići ljestvicu za oslobađanje plaćanja poreza na dohodak s 1800 na 3000 kuna, a jedini predlažemo i jedinstvenu poreznu stopu od 23 posto da bi smanjili presiju na porezni upravu i na plaće srednjeg sloja, koji želimo obnoviti, kazao je Kosor.

Naglasio je i da više proračunskog novca žele izdvojiti za obrazovanje i znanosti te povećati broj visokoobrazovanih na 20 posto kako bi, napominje, vladali svojom domovinom umjesto da nas neki pretvaraju uslužno osoblje.  Hrvatskoj treba strategija preživljavanja s vizijom, kazao je predsjednik HSLS-ova odbora za obrazovanje i znanost Velimir Srića i naglasio da je ulaganje u znanje uvijek najbolja investicija pa HSLS želi vidjeti Hrvatsku kao regionalnog lidera društva znanja upravljanja. Iz HSLS-a su poručili kako njihov program "nudi krv, znoj i suze, ali na kraju i pobjedu" u vremenu koje, kako ističu, nije za politički oportune nego za politički odgovorne. (Hina/HT)

 

 

 

Foto: Zarko Basic/PIXSELL

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox