HSP: Korupcija i malverzacije krivci za mirovine

U povodu Međunarodnog dana starijih osoba, iz Hrvatske stranke prava (HSP) prozvali su aktualnu vlast zbog teškog položaja hrvatskih umirovljenika napominjući kako su potrebne što hitnije promjene u mirovinskoj i socijalnoj politici.

 

Za težak položaj umirovljenika je kriva aktualna vlast koja je godinama slijepo promatrala i djelom aktivno sudjelovala u pljački umirovljenika i uzimanju od siromašnih i davanju bogatima po modelu 'sto bogatih obitelji u Hrvatskoj - navodi se u HSP-ovu priopćenju koje je potpisao predsjednik te stranke Daniel Srb.

Ustvrdio je kako podatak da se "godišnje više od 10 milijardi kuna gubi zbog korupcije, od čega četiri milijarde zbog korupcije u javnim nabavama, jasno govori kako bi se smanjenjem ove pošasti i kriminala mogao namaknuti novac za povećanje mirovina".

Hrvatska država, navodi HSP, mora danas donijeti promjene u mirovinskoj i socijalnoj politici jer sutra je već kasno. Ta kategorija nema vremena za čekanje i hipotetička obećanja, nego konkretne programe pomoći i veće mirovine. Riječ je o osobama treće životne dobi koji su svoju mladost i radnu energiju utkali u ovu zemlju i društvo te živjeli u nadi boljega sutra i života za svoju djecu i nove generacije - stoji u priopćenju.

 

 

 

(Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox