HSP: Vlada je talac politike SDSS-a i nema našu potporu

Predsjednik HSP-a Daniel Srb poručio je danas da vladajuća stranka - dok postoji suradnja HDZ-a i SDSS-a - nema nikakve potpore HSP-a te da njegova stranka neće biti "rezerva" u slučaju nedostatka kvoruma.

Vlada je talac politike SDSS-a, koji je kontinuirano ucjenjuje i nameće vlastite zahtjeve kao uvjet suradnje, rekao je Srb i dodao kako i vlada i HDZ mogu odbaciti "takve ucjene" te time definirati drugačiju politiku između HDZ-a i HSP-a.

Na glasovanje u Hrvatskome saboru danas, kako je rekao, neće doći iako bi, kako tvrdi, želio poduprijeti Zakon o ništetnosti.

HSP je bio i ostaje oporbena stranka, rekao je Srb na konferenciji za novinare u Hrvatskome saboru, dodajući kako njegova stranka neće biti "rezerva" u slučaju nedostatka kvoruma.

Zbog memoranduma Srpske akademije znanosti i umjetnosti donesenog prije dvije godine, HSP je, kako je izvijestio Srb, u srijedu u saborsku proceduru uputio prijedlog deklaracije o suverenoj RH i njezinim odnosima s drugim državama uz poseban naglasak na Republiku Srbiju.

Deklaracija cjelovito definira problematiku odnosa Hrvatske prema Srbiji, posebno u svjetlu nove srpske politike utemeljene na novome srpskom memorandumu, istaknuo je Srb.

Iznio je i dijelove tog, kako je rekao, "novoga srpskog memoranduma" među kojima je i umanjivanje odgovornosti Srbije za počinjene zločine. BiH, Hrvatsku i Kosovo, kako po Srbovim tvrdnjama predviđa memorandum, treba dovesti u položaj da odustanu od tužbi najavljenih pred međunarodnim sudovima, a Srbiju dovesti u jednak položaj sa stradalim i oštećenim državama iz okruženja.

"Novi srpski memorandum traži pravi hrvatski odgovor", poručio je Srb i istaknu kako hrvatska politika, nažalost, svojim dosadašnjim ponašanjem ne provodi politiku reagiranja na novu velikosrpsku politiku. (Hina/jh)

 

 

 

Foto: Zarko Basic/PIXSELL

 

 

 

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox