HTZ: Zajedno smo jači, a i manje trošimo

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) racionalizirala je troškove svog funkcionalnog marketinga smanjenjem troškova za nekoliko planiranih aktivnosti u ovoj godini i to za 3,62 milijuna kuna, koje će preusmjeriti u program udruženog oglašavanja "Krila Hrvatske" sa zračnim prijevoznicima i organizatorima putovanja, izvijestili su iz Glavnog ureda HTZ-a.

Potrebu za navedenom racionalizacijom iz HTZ-a su objasnili ovogodišnjim povećanim obujmom ugovorenih programa udruženog oglašavanja HTZ-a s turističkim zajednicama, touroperatorima, zračnim prijevoznicima i drugim partnerima.

To su, kako ističu, prioritetne aktivnosti kojima se osigurava zadržavanje stečenih pozicija hrvatskog turizma na međunarodnom tržištu.

Dodaju i da ta racionalizacija marketinških aktivnosti neće utjecati na ukupna kretanja i rezultate s pojedinih tržišta, a među racionaliziranim troškovima su primjerice oni za aktivnosti izrade jedinstvenog hrvatskog turističkog informacijskog sustava, banke fotografija i priprema u izdavaštvu, CD-a/DVD-a, centralnog pretraživača turističke ponude te suvenira. Troškovi su također smanjeni i za studijska putovanja agenata i poslovne radionice (u Sarajevu, Ljubljani, Minsku, Almati, Riminiju, Oslu i Beču), za manifestacije Hrvatski turistički dan (u Beogradu, Minsku, Bratislavi, Varšavi, Budimpeštu i Kijevu), za tržišna istraživanja i izobrazbu kadrova te za posebnu prezentaciju USTOA (američke putničke agencije). (Hina/mš)

 

 

 

Foto: Danijel Berkovic/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox