Human osvojio još jednog “Oscara” – RED DOT, svjetsko priznanje za dizajn

Red Dot jedna je od najpoznatijih svjetskih nagrada za izvrsnost u dizajnu koju žiri sastavljen od 24 svjetska stručnjaka iz područja dizajna dodjeljuje jednom godišnje, već više od 65 godina. Ova najtraženija globalna oznaka kvalitete u dizajnu, ove godine je otišla u hrvatski Human za njihovu web stranicu, u kategoriji Brand Communication & Design. Nagrada je još značajnija kad se u obzir uzme činjenica da su prošlogodišnji pobjednici tvrtke poput Sonyja, koji je nagradu dobio za svoju gaming platformu Playstation, KIA Motors za web stranice KIA Ceeda te Googlea za njihov Store.  


Dobar dizajn više je od isključivo vizualnog dojma. To je spoj komunikacije, estetike i iskustva koje korisnik doživi prilikom korištenja nekog proizvoda, a Human web stranica, koja kombinira razne elemente, od atraktivnih fotografija do zaraznih tekstova, potvrdila je ovu tezu i osvojila simpatije žirija.  

Najnovija nagrada, Red Dot, već je sedmo priznanje po redu koje je Human osvojio za svoju web stranicu, najnagrađivaniju u Hrvatskoj. Uz dvije nedavno osvojene nagrade Webby, ponosni su nositelji priznanja Lovie, W3, CSS Winner i Mixx, čime su potvrdili da su, osim u razvoju web stranica, na međunarodnoj razini prepoznati i kad je riječ o kreativi i dizajnu.

“Naša Human priča krenula je prije otprilike godinu dana. Već prilikom prvog predstavljanja weba bilo nam je jasno da smo napravili dobar posao, što potvrđuju i međunarodna priznanja koja nam pomažu u stvaranju prepoznatljivosti i otvaranju prilika za neke nove, zanimljive suradnje. Red Dot kruna je našeg dosadašnjeg rada, jer naći se u društvu najvećih svjetskih inovatora poput Applea, Ferrarija, Siemensa, BMW-a i drugih zvučnih imena koja su svojom kreativom pomaknula i proizvode i dizajn na bolje, velika je čast i potvrda da radimo kreativne i inovativne stvari”, izjavio je Vanja Bertalan, CEO Humana.

Zbog svoje reputacije Red Dot, često nazivan i “Oscar” za dizajn, često služi kao referenca kad je riječ o najnovijim dizajnerskim trendovima pa ova nagrada svjetskog glasa ujedno potvrđuje inovativnost i svjetsku konkurentnost hrvatskog dizajna.

Nagrade će dobitnicima biti uručene na svečanoj dodjeli Red Dot Gala u Berlinu 23. listopada 2020. Tijekom iste večeri nagrađeni će radovi biti izloženi na ekskluzivnoj izložbi, a moći će se vidjeti i u knjizi International Yearbook Communication Design 2019/2020.

O Human

Human je jedna od najpoznatijih hrvatskih digitalnih agencija i predstavlja standard u industriji za najinovativnija i najnaprednija rješenja u području razvoja web stranica i mobilnih aplikacija. Formula njihovog uspjeha je u velikom naglasku na razumijevanje cjelokupne priče te fokusu na krajnje korisnike i rezultate. Ukratko, stvaraju proizvode koje tjeraju i klijenta i korisnika da kažu: ah, ovo je baš bio gušt.

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox