HUS o Milanoviću: Arogantan je i ne poštuje drugačije mišljenje

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Hrvatska udruga sindikata (HUS) iz ponašanja prema sindikatima odavno je zaključila da u habitusu premijera Zorana Milanovića ima "vrlo malo socijaldemokracije, a sada u pitanje dolazi i demokracija". 

Premijer Milanović, navode iz HUS-a, jučer je obrazložio povećanje plaća uskom krugu zaposlenih u javnom sektoru njihovim povećanim stupnjem odgovornosti, nazivajući sve koji se tom potezu protive licemjerima. Tome je pridodao izjavu da neće dopustiti da se ičiji rad podcjenjuje ako unutar sustava postoje ikakve rezerve.

Odabrati nekolicinu šefova administrativnih institucija i povećati im plaću, nakon godine u kojoj su oni koji rade gotovo bez iznimke pretrpjeli osjetno rezanje primanja, te u kojoj je bez posla ostalo 218 tisuća građana i nakon toga sve koji se s tim ne slažu nazvati licemjerima može samo poseban tip ljudi. Ovo se dodatno naglašava činjenicom da ni ministar Linić koji bi trebao biti među Milanovićevim najužim suradnicima, ne dijeli premijerovo mišljenje, smatraju u HUS-u.

Općenito što mandat više prolazi susrećemo se sa sve više primjera u kojima Milanović zazire od suprotstavljanja stavova bilo s kim, pokazujući zabrinjavajući stupanj arogancije i nepoštivanja drugih i drugačijih mišljenja, navodi se u priopćenju koje je potpisao predsjednik HUS-a Ozren Matijašević. (Hina/HT)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox