HUS traži stručnog ministra gospodarstva

Foto: Dusko Jaramazl/PIXSELL

Hrvatska udruga sindikata (HUS) zatražila je danas od premijera Zorana Milanovića da čim prije za ključni resor gospodarstva zaduži stručnu osobu koja će imati potrebne kapacitete za teške zadatke koji je očekuju. 

Imajući u vidu nasušnu potrebu za pozitivnim pomacima u gospodarstvu bez kojih nam prijeti dodatno produbljivanje krize i dodatni bolni rezovi koje radnici, nezaposleni i umirovljenici teško mogu podnijeti, tražimo da čim prije za ključni resor gospodarstva zadužite osobu koja će imati potrebne kapacitete za teške zadatke koji je očekuju, ističe se u priopćenju HUS-a.

Mišljenja su, a u tome, kako kažu, nisu usamljeni, "da ozbiljnost situacije u kojoj se zemlja nalazi zahtijeva odmak od ustaljene prakse političkog kadroviranja i prihvaćanje stručnosti i prethodnih rezultata kao jedinih kriterija odabira novog ministra gospodarstva".

Takav bi potez, smatraju u HUS-u, nesumnjivo naišao i na pozitivni odjek potencijalnih investitora te domaće i strane javnosti i poslovnih krugova.

U nedvojbeno teškom trenutku za koalicijsku Vladu kojoj ste na čelu, pokažite odgovornost koju građani od Vas očekuju. Odabir stručnog ministra gospodarstva značio bi da je Vlada spremna državni interes pretpostaviti interesu koalicije, u što građani ove zemlje sve više sumnjaju, ističu iz HUS-a. (Hina/HT)

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox