HUS traži zaštitu 30.000 radnih mjesta u TLM Šibenik

Hrvatska udruga sindikata (HUS) zatražila je od saborskih zastupnika da podrže prijedlog Zakona o tržištu električne energije koji bi trebao urediti pitanje isporuke struje Aluminiju Mostar, a time i kvalitetnu i cjelovitu opskrbu sirovinom TLM-a Šibenik, što će jamčiti opstanak tisuću radnih mjesta u toj tvornici i stotine drugih koji su tehnološki vezani uz preradu TLM-ovih proizvoda.

Vodeći raspravu o prijedlogu zakona molimo da se rukovodite interesima radnika TLM-a i Šibensko-kninske županije u kojoj na 30.000 zaposlenih dolazi 28.000 umirovljenika, pri čemu je prosječna plaća u županiji za 16,5% niža od državnog prosjeka, pa je jasno što bi značilo gašenje tih proizvodnih radnih mjesta, poručuje HUS u pismu upućenom klubovima zastupnika u Hrvatskom saboru.

HUS daje potporu borbi protiv korupcije

HUS istodobno podupire državne institucije u nastojanju sprečavanja zlouporaba i kriminalnih radnji svih oblika i na svim razinama, te ističe kako borba protiv korupcije i kriminala i borba za očuvanje radnih mjesta i jačanje gospodarstva nipošto ne bi smjele isključivati jedna drugu. (Hina/mš)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox