HUS: Vladina politika dovest će do eskalacije krize

Hrvatska udruga sindikata (HUS) pozvala je danas sve u Hrvatskoj koji misle drugačije od Vladinih ideologa da budu glasniji i uporniji u konstruktivnim kritikama politike za koju ta sindikalna središnjica drži da će nas dovesti do eskalacije krize gospodarstva i društva uopće.

HUS smatra kako se Milanovićeva Vlada odlučila za rezove i uštede na materijalnim pravima radnika koji će kratkoročno pridonijeti uravnoteženju prihoda i rashoda državne blagajne, a dugoročno dodatno upropastiti ono što nam je ostalo od gospodarstva, dok je u međuvremenu zanemaren čitav segment strukturnih problema države.

Po ocjeni HUS-a u izvedbi Vladine politike ključna je uloga prepuštena tvorcima javnog mnijenja koji su prosječnom Hrvatu sindikate i kolektivne ugovore učinili nepoželjnijima od upale pluća, a u takvoj atmosferi vladajućima nije bio problem razinu suradnje sa sindikatima svesti ispod razine svojih prethodnika.

Izglednim donošenjem Zakona o reprezentativnosti stvorit će se preduvjeti za dodatno rastakanje sindikalnog pokreta i posljedičnog slabljenja pregovaračkog položaja radničke strane, ističe se u HUS-ovom priopćenju. (Hina/sh)

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox