HUT podržava početak organiziranog cijepljenja turističkih djelatnika

Hrvatska udruga turizma (HUT), krovna udruga turističkog sektora u Hrvatskoj, izražava zadovoljstvo i snažno podržava inicijativu Ministarstva turizma i sporta o početku organiziranog cijepljenja turističkih djelatnika te je spremna, zajedno sa svojim članicama aktivno se uključiti u operativnu provedbu programa.


U HUT-u smatramo kako je cijepljenje turističkih djelatnika od sredine travnja kvalitetna i pravovremena mjera koja će  biti naša najjača promotivna poruka u ovom dijelu  turističke godine. Posebno je važno što se uz stalne djelatnike ovaj program cijepljenja u turizmu odnosi i na sezonske djelatnike.

Početak organiziranog cijepljenja turističkih djelatnika u ovoj fazi  pripremi turističke sezone je odlična mjera, a mi ćemo napraviti sve što može da se što veći broj zaposlenika i sezonaca animira na cijepljenje. Svima u sektoru je jasno da je uspjeh turističke sezone vezan uz epidemiološko stanje te percepciju Hrvatske kao sigurne destinacije, a pravovremeno i organizirano cijepljenje turističkih djelatnika je jedan od najvažnijih čimbenika koji će to i omogućiti., izjavio je Veljko Ostojić, direktor HUT-a.

U kontekstu dodatnog jačanja percepcije Hrvatske kao sigurne destinacija, u HUT-u pozdravljaju i inicijativu širenje mreže testiranja za goste u turističkim destinacijama antigenim testovima, a kroz formiranje značajnog broja dodatnih punktova za testiranje u turističkim destinacijama. PS/SM

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox