HŽ Cargo potpisao ugovor o obavljanju lučke djelatnosti u Slavonskom Brodu

Zlatko Rogožar, predsjednik Uprave HŽ-Carga i Marijan Jurić, ravnatelj Lučke uprave Slavonski Brod potpisali su nedavno ugovor kojim Lučka uprava Slavonski  Brod HŽ Cargu daje isključivo pravo na korištenje prostora i mogućnost obavljanja lučke djelatnosti te ostale gospodarske djelatnosti koje se odnose na skladištenje i pretovar tekućih tereta u lučkom području.

Ukupna investicija HŽ Carga u realizaciju projekta iznosi 81 milijuna kuna. U roku od 5 mjeseci od sklapanja ugovora završit će se izrada dokumentacije prema planu i programu radova, a u daljnjem roku od 8 mjeseci pristupit će se izgradnji građevina.

 U planu je izgradnja terminala za prijem, skladištenje i otpremu naftnih derivata u Lučkom području Slavonskog Broda na građevinskoj parceli površine 82.760 m² sa svim potrebnim sadržajima, a u skladu s važećim zakonima i tehničkim propisima za takvu vrstu građevina u RH.

Planirani skladišni kapaciteti terminala su 60.000 m³.Uslužne djelatnosti terminala koristit će se za prijevoz i skladištenje naftnih derivata za šire regionalno područje uz prvenstvenu primjenu prijevoza željeznicom, odnosno vagonskim cisternama. Izgradnjom terminala i postojećom praonicom vagonskih cisterni u Slavonskom Brodu,  HŽ Cargo pružit će dodanu vrijednost na svoju uslugu operaterima teretnog prijevoza na X. i V.c paneuropskom koridoru.

Takvim poslovnim potezom HŽ Cargo stvara preduvjete za konkurentnost na tržištu i predispozicije lidera ne samo u željezničkom prijevozu tereta, već i u sferi logistike, a lokalnoj zajednici osigurava nova radna mjesta, zapošljavanje i u drugim djelatnostima te razvoj cijelog područja. (PS/JK)

 

 

 

 

 

Foto: Lucka-uprava.brod.hr

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox