I Baltazara ''upregli'' za promociju Hrvatske

Hrvatska gospodarska komora nastavlja promociju hrvatskoga gospodarstva u svijetu putem izložbe "Be CROative", pa će tako od 1. do 3. travnja u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom predstavljati Hrvatsku i u poljskom glavnom gradu Varšavi, izvijestili su iz HGK.

 

Na najvećem poljskom turističkom sajmu "Lato" od 1. do 3. travnja Hrvatska će se predstaviti višestruko nagrađivanom izložbom "Be CROative" kojom Komora već godinama promovira kvalitetne hrvatske proizvode, svjetski poznate hrvatske izume i izumitelje, te Hrvatsku kao zemlju inovativnih i kreativnih ljudi. Izložba "Be CROative", koja će u obliku dvije velike kocke simbolički predstavljati Hrvatsku, u Varšavi će se održati na izložbenom prostoru od 150 četvornih metara.

Multimedijalna izložba hrvatskih proizvoda po principu "gledaj, slušaj, osjeti" dočarat će Poljacima Hrvatsku u njenom najboljem izdanju, kažu iz HGK. U staklenim vitrinama bit će izloženi brojni hrvatski proizvodi te svjetski poznati izumi Hrvata, dok će se na videozidu prikazivati slike hrvatskih proizvoda popraćene tipičnim zvukovima mora, galebova, cvrčaka i dalmatinskih kampanela.

Komora će na izložbi u Poljskoj predstaviti 38 hrvatskih proizvoda, nosioca znakova "Izvorno hrvatsko" i "Hrvatska kvaliteta".

Po prvi puta je u sklopu izložbe Be CROative osmišljen i prostor za najmlađe posjetitelje, pa će tako, uz ostale sadržaje, domaćin dječjeg štanda biti profesor Baltazar, lik poznatog hrvatskog crtića autora Zlatka Grgića koji će tom prilikom opisivati pustolovine hrvatskih izumitelja. (Hina/SJ)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox