I hrvatski primjer služi protivnicima prodaje Telekoma Srbija

Bivša srpska ministrica telekomunikacija, Aleksandra Smiljanić, smatra da će prodajom Telekoma Srbija biti ugrožena sigurnost zemlje i poslovnih podataka, kao i privatnost osobnih podataka.

Smiljanićeva je istaknula da Telekom ne treba prodavati zbog strateškog značaja. Naime, radi se o infrastrukturi kroz koje prolaze informacije vojske, policije, državnih organa i koji će nakon prodaje biti dostupni stranom kupcu.

Također je dodala da tu kompaniju ne treba prodavati jer će država ostati bez prihoda Telekoma od milijardu eura, a  prodaja će se negativno odraziti na razvoj domaće industrije, jer Telekom nakon prodaje neće kupovati proizvode domaćih firmi, kao što su softveri i ostalo, piše seebiz.eu.

Smiljanićeva se poziva i na iskustva iz zemalja regije, koje su prodale svoje telefonske kompanije. A iskustva su negativna jer su se  cijene usluga povećale, a smanjila su se ulaganja i otpušten je veliki broj radnika, što je i smanjilo kvalitetu usluge

Profesor Jovan Bušanić istaknuo je da prodaja Telekoma jedan u nizu loših poteza ekonomske politike u Srbiji, navodi seebiz.eu.

Tribinu na kojoj se govorilo o prodaji Telekoma organizirao je Fond "Slobodan Jovanović".(MŠ)

 

Izvor: www.seebiz.eu

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox