I to je moguće: Poslao e-mail i dobio 8 milijuna dolara

Kako bi došao do milijuna dolara, Andy Surface nije morao imate znanje i vještine vrhunskog hakera, već je bilo  dovoljno da pošalje jedan jedni e-mail, nakon kojeg je primio gotovo 8 milijuna dolara, piše Business.hr.

Naime, Surface je poslao e-mail izdavačkoj kući Condé Nastu i predstavio se kao tiskara Quad Graph koja inače tiska različite časopise Condé Nasta, a neki od njih su Vogue, Glamour, Wired, Vanity Fair, New Yorker.

U e-mailu se nalazio formular s brojem računa na koji je Condé Nast trebao uplaćivati novac za usluge tiskanja. Kako u Condé Nastu nisu ništa sumnjali, lijepo su ispunili formular i vratili ga na faks naveden u e-mailu. Novac za usluge tiskanja plaćene su na novi račun u poslovnici BBVA Compass banke u predgrađu Houstona u Teksasu, a uplate su se nastavile još dva mjeseca. Kada su iz tiskare pitali Condé Nast zašto ne plaća račune, počelo se otpetljavati klupko ove prijevare. U istragu se uključila i Tajna služba SAD-a, a krajnjem korisniku uplata zamrznut je račun, no još uvijek nije optužen. (jk)


Izvor: www.business.hr

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox