I Kalmeti pala sjekira u... Fimi-mediju?

Prva dama hrvatske korupcije, Nevenka Jurak, imala je svoje prste i u poslovanju Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. Naime, to ministarstvo je zajedno s Hrvatskim autocestama tvrtki Fimi-media platilo snimanje promidženog spota "Prometna renesansa Hrvatske". Stvar bi bila u redu, da je taj spot itko ikad i vidio te da je Fimi-media imala resurse potrebne za ovakav posao.

U Novom listu doznaju da dotična tvrtka nikad nije imala resurse za izradu ovakvog filma pa se nameće zaključak kako je bio angažiran netko izvana ili da je pak iskorišten i prerađen već postojeći metarijal iz Ministarstva ili HAC-a.
Ugovor je sklopljen 2008. godine i riječ je o najvrijednijem ugovoru između ovih dviju strana, "teškom" čak pola milijuna kuna. Film je plaćen, doznaje ovaj dnevni list, a troškovi su podijeljeni između Ministarstva i HAC-a, na čijem je čelu tada bio Jurica Prskalo (sada pritvoren zbog slučaja Fimi-medije).

Sporan film dosta će zakomplicirati kazneni progon osumnjičenih jer, ukoliko on zaista postoji, trebat će dokazivati tko ga je snimao te na koji način je Fimi-media, koja se time uopće nije bavila, tu mogla "pomoći". Ugovore ovog tipa uglavnom je potpisivao ministar Božidar Kalmeta, kojeg je ponekad zamjenjivao tadašnji državni tajnik za more i aktualni tajnik HDZ-a Branko Bačić

Iz Ministarstva ne žele komentirati istrage koje trenutno provodi USKOK. (MJ)

 

Izvor: Novi list, 23. studeni 2010.

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox