I Lesaru, koji se priključio Pernarovim antivladinimi prosvjedima, prijete smrću

Saborski zastupnik Hrvatskih laburista Dragutin Lesar potvrdio je da su mu upućene prijetnje smrću te da je s tim u vezi obavio razgovor s policijom. Kao i Ivan Pernar, kojemu su također prijetili smrću, Lesar je sudjelovao u prosvjedima.

Lesar je novinarima u Hrvatskom saboru kazao kako ga je prošlog utorka predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić obavijestio o tome da je u Sabor došlo pismo u kojem mu se prijeti likvidacijom. Sutradan ga je, dodao je, predsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Ranko Ostojić izvjestio da je o svemu obaviješten i DORH. Lesar je potvrdio da se javio Ravnateljstvu policije te da je obavio razgovore s krim-policijom i djelatnicima PU međimurske. Ostojić je Hini u telefonskom razgovoru kazao kako je nakon što je dobio obavijest od predsjednika Sabora o pismu koje je došlo na saborsku adresu, a u kojem se prijeti zastupniku Lesaru, pozvao policiju da preuzme pismo te o postojanju pisma obavijestio DORH.

Policija je državnom odvjetništvu protiv nepoznatog počinitelja podnijela kaznenu prijavu zbog prijetnje. Zaprimili smo prijeteće pismo, podnijeli kaznenu prijavu i pokrenuli kriminalističko istraživanje - kazala je Hini Aleksandra Ljuba iz MUP-ova ureda za odnose s javnošću. Sadržaj pisma nije željela otkriti, napomenuvši samo kako se radi o "ozbiljnim prijetnjama". (Hina/mš)

 

 

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox