I ministar poduzetništva i obrta Republike Hrvatske Darko Horvat, na predstojećem summitu poduzetnika „300 najboljih“, u Dubrovniku početkom ožujka

Uoči 3. regionalnog Summita poduzetnika Srednje i Jugoistočne Europe “300 najboljih”, u ime organizatora MEF PERSPEKTIVE, prof. dr. Jugoslav Jovičić i mr. sci. Branko Pavlović, u Zagrebu su se susreli s Darkom Horvatom, ministrom poduzetništva i obrta Republike Hrvatske. Pri tome, obje strane izrazile su zadovoljstvo dolaskom ministra Horvata na predstojeće događanje, koje će se, kako je ranije najavljeno, odvijati od 4. do 6. ožujka u Dubrovniku.

Povod ovom susretu, među ostalim, bilo je i održavanje, u Zagrebu, Konferencije o budućnosti obiteljskih tvrtki. “Mi ćemo kao vlada u sljedećem tjednu javnosti objaviti smjernice ekonomske i fiskalne politike te tako jasno dati do znanja što nam je cilj. Čovjek koji vodi vladu pokušava riješiti administrativne prepreke i stvoriti pravi odnos između administracije i poduzetnika. Stalo mu je do toga tko stvara novu vrijednost i puni proračun, ne samo u segmentu velikih investicija, već i u segmentu malog i srednjeg poduzetništva i obiteljskih tvrtki. Cilj mu je smanjiti nezaposlenost ispod 14 posto, povećati BDP 3 posto i ne oslanjati se samo na državne investicije. To je filozofija koju su primijenile one zemlje koje nam predstavljaju uzor”, poručio je ovom prilikom Horvat. Na konferenciji je predstavljen i “Klub obiteljskih tvrtki” časopisa LIDER, čija je nit vodilja povezivanje, razmjena znanja i promoviranje obiteljskih tvrtki. Član Upravnog odbora Međunarodnog ekonomskog foruma “PERSPEKTIVE”, prof. dr Jugoslav Jovičić, ujedno predsjednik Programskog savjeta Regionalnog summita poduzetnika Srednje i Jugoistočne Europe “300 NAJBOLJIH”, pozdravio je inicijativu resornog ministarstva, još jednom naglasivši važnost međuregionalne suradnje o čemu će se, međuostalim, govoriti i na Summitu. Inače, na regionalnom summitu poduzetnika sudjelovat će oko 200 sudionika iz jedanaest zemalja: Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Norveške, Njemačke, Slovenije, Srbije i Švicarske.

(PS/Z.R.)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox