I Todorić i Tedeschi morat će objasniti odakle im imovina

Ivica Todorić, vlasnik Agrokora i Emil Tedeschi, vlasnik Atlantic Grupe pozvani su iz Porezne uprave kako bi se očitovali o prihodima i izvoru sredstava za imovinu koju su stekli u prošle tri godine, piše Večernji list.

Todorić i Tedeschi tako su se našli na listi od više tisuća građanakod kojih su poreznici uočil velik nesrazmjer imeđu dohotka koji su legalno prijavili i imovine koju su stekli nakon 2008. godine.

Poreznici su u borbu s neplaćanjem poreza krenuli prije dva mjeseca, a do sada je samo u Zagrebu izdano deset rješenja za naplatu osam milijuna kuna poreznog duga. U završnoj fazi je oko dvadesetak slučajeva, a očekuje se da će država naplatiti oko 60 milijuna kuna poreznog duga.

Tedeschi i Todorić do sada se nisu očitovali o pozivu, a poreznici očekuju ad će na razgovor poslati svoje odvjetnike.

Tedeschi je za Večernji list komentirao kako nije dobio poziv Porezne uprave, ali da će rado odazvati ako ga dobije. Dodao je da podržava akciju u kojoj bi se trebao dokazati veliki nesrazmjer između imovine i prihoda nekih poreznih obveznika te da se podrijetlo njegove imovine može lako provjeriti.

Budući da je Ivica Todorić jedan od najvećih  ili jedan od najvećih poslodavaca u RH, smatramo potpuno logičnim da se sve osnove vezane za stjecanje imovine utvrde i kod Ivice Todorića kao poreznog obveznika, poručili su iz Agrokora. (jk)

 

 

Izvor: Večernji list, 9. svibnja 2012.
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox