I u Crnoj Gori "Pernarovi" prosvjedi

U Podgorici se nekoliko stotina prosvjednika organiziranih preko Facebooka okupilo ispred zgrade crnogorskog parlamenta i pod geslom "Uličnim prosvjedima protiv mafije" pozvali crnogorsku vlast da podnese ostavku. Oporba se odmah priključila izborima, pa nema polemike tko stoji iza prosvjeda.

 

Prosvjednici su najavili da će ova prosvjedna okupljanja nastaviti do smjene vlasti mirnim i civiliziranim putem, organiziranjem prvih poštenih i demokratskih izbora. Ovo je prvi u nizu prosvjeda i nadam se da ćemo mirnim, civiliziranim i demokratskim prosvjedima doći do smjene vlasti na prvim poštenim, demokratskim i poštenim izborima bez mafije i Đukanovićevih tajkuna - rekao je Robert Velašević, čelnik nevladine organizacije Libertas, koja je na Facebooku okupila više od 2.000 “prijatelja”.

Prekidan povicima "lopovi, lopovi" i "ostavke, ostavke" Velašević je kazao da građani se građani trebaju osjećati slobodno jer-  nismo gori narod od Egipćana, Tunišana i Libijaca koji traže demokraciju, te da je došlo vrijeme da se "narod pita". Velašević je ustvrdio da to nije politički skup, da je okupio građane svih vjera i nacija koji žele život dostojan čovjeka i "koji su protiv onih koji su pokrali Crnu Goru". On je pozvao premijera Igora Lukšića da im se pridruži. Današnjem skupu "fejsbukovaca" samoinicijativno se pridružilo i nekoliko čelnika crnogorske oporbe. (Hina/mš)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox